Mikko Rönnholm

Yksityinen saa vaikuttaa, mutta Nesteen ei tarvitse valtiosta välittää

KL markkinaraati 2020091

Kauppalehdessä markkinaraati pohti mielenkiintoisia ja ajankohtaisia asioita pörssiyhtiöstä ja vastuullisuudesta.

Näkökulmat olivat vastuullisuutta korostavia eivätkä painottuneet vanhaan osakeyhtiövirteen: Yhtiön tarkoitus on tuottaa voittoa – ei muuta. 

”Jos suuri instituutiosijoittaja soittaa vaikkapa suomalaiseen pienempään pörssiyhtiöön, että jossain asiassa on ongelma, niin siellä varmasti tapahtuu asialle jotain”, Samuelsson sanoo.
Hänestä myös piensijoittajilla on tärkeä rooli esimerkiksi impakti- eli vaikuttavuussijoituksissa, joissa raha menee sijoituskohteisiin, joilla rakennetaan esimerkiksi uusia tuulivoimaloita tai tehdään ympäristöinvestointeja.
”Sijoittajat muuttavat maailmaa enemmän kuin poliitikot esimerkiksi ympäristö- tai hiilidioksidipäästöissä. Kymmenen viime vuoden aikana vastuullinen ja impaktisijoittaminen on trendannut”, Hämäläinen sanoo.

Karo Hämäläisen arvio vastaa Ukko Marxin oppeja! Mutta se  ei ollut pointti vaan juttu juttu herätti mielensäpahoittajan  kysymään:

Miksei valtio sano Nesteelle, että harkitkaa,  punnitkaa ja esittäkää vaihtoehtoisia malleja meillekin ennen  lopullisesta päätöstä.

Kuvakaappaus KL:n verkkosivuilta 25.8.2020

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Erinomaisen hyvä kysymys mielensäpahoittajalta! Jotenkin tosiaan kuvittelisi, että yhtiön suurin omistaja saa halutessaan tietää missä mennään, jo ennen lopullisia päätöksiä… Kai se omistajuus jotain sanavaltaa antaa firman asioihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa