Mikko Rönnholm

Voiko insinööri ymmärtää ?

Perusinsinööri 20191214

kuuluisa perusinsinööri Veijo Miettinen on epätasainen – kuten sopiikin olla – huomioon ottaen ko. insinöörin monipuolinen persoona ja maailman menon äkäiset käänteet. Hänen ja minun aikana teekkaritytöt olivat harvinaisuus, mutta tytöt teekkarien kemuissa sitäkin yleisempiä. (Inte allmänna kvinnor in synnerhet).
Niin, että helposti lipsahtaa ala kvartaaliin,  kun yrittää olla entisen mallinen humoristi, ja kun ei muista,  että ne jutut ovat yhtä menneitä kuin laskutikun  noin lukema.

Tällä kerralla oli paljon hyödyllistä, joten miettikää tällaista jouluista sanomaa:

Tamperelaiset kollegat sanovat, että Sanna Marin on asioista selvää ottava, skarppi ja tarpeen vaatiessa kova. Sanna on sen verran taitava demari, että esimerkiksi Tampereen kokoomuksen vahva mies Rautakansleri Kalervo Kummola ei mielellään ala riidellä hänen kanssaan.

INSINÖÖRIEN tulee ymmärtää jatkossa se, että valtiovalta joutuu kansallisten, meidän mielestä isojen kysymysten sijasta keskittymään asioihin, jotka poliittinen päättäjä on listannut tärkeimmiksi. Nämä Big Five ovat:

1. Ilmastokysymykset, lämpeneminen, merenpinnan nousu, puhdas juomavesi, ympäristönsuojelu

2. Geopoliittiset konfliktit

3. Köyhyys ja sen aiheuttamat väestöliikkeet

4. Eriarvoisuus

5. Talouskriisit ja rahoitusjärjestelmien tarjoamat yllätykset

Big Five nousee nuorten poliitikkojen mielessä joskus yli kansallisten menestystavoitteiden. Siksi kannattaa miettiä mitä bisnestä ne tarjoavat innovatiiviselle yritykselle.

Ja sitten tullaan vanhoihin  insinöörivitseihin, mitä yhteistä viisaalla insinöörillä ja joulupukilla? Satuolentoja. Mikä sitten erottaa? Joulupukilla on lahjoja.

Nyt on insinöörienkin syytä aloittaa valmistautuminen jouluun. Ostetaan lahjat, valmistellaan jouluruuat ja mietitään miten rauhoittua ja rentoutua vuodenvaihteessa. Siksi kaksi joulujuttua:

”Miksi joulupukki joutuu valjastamaan itse poron? Koska apulaiset ovat ihan tonttuja.”

”Miten joulun logiikka muistuttaa meidän firmaa? Se lihava pukumies saa kunnian ja kiitokset, vaikka lahjat ovat meidän.”

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa