Mikko Rönnholm

Mustamaalaamista ja valkopesua

Jokin nimeltä mainittu taho oli väittänyt   TS:n toimittaja  Jukka Vehmanen kertoi väitetyn, että olisin  kaupunginjohtajaa mustamaalannut. Jos jotain sellaista joku on kokenut, niin lausun valitteluni. Kyllä minun huoleni on ollut ennen muuta siinä, että kaupunginhallitus ei johda kaupunkia, vaan kaupunginhallituksen  puheenjohtajan johdolla korkea luottamushenkilöelin toimii tahdottomana releenä  huolehtimatta virkamiesjohdon valvonnasta ja ohjeistamisesta.
Tämä asia huolestuttaa valtuutettua ja sekin tässä jurppi, ettei kaupungintalousarvion esittely materiaalia, jolla tiettävästi on tänään4.11.2019 talousarviota esitelty, ei löytynyt taidoillani  kaupungin sivuilta. Olisi nimittäin oikein ja kohtuullista päästä arvioimaan Jan Lindströmin ennen aikaisten tietojen oikeellisuus.

Sen sijaan sitä joutuu jatkuvasta kirjoittamaan lehdille oikaisujen tekemiseen kuten tänään olen tehnyt: TS.lle ja RS:llä piti lähettää seuraava viesti

Tervehdys

Pitänee pyytää valkopesua eli oikaisua eli tilaa alla olevalle kirjoitukselle:

Kaavoitukselle ei kilpailua ole estetty.

Esa Mustonen on vastannut minulle kirjoitukseeni tyhmyyttä vai tuhmuutta. Vaikka arvostelin tontin luovuttamista ilman kilpailua TA- Asuntotuotanto Oy:lle, moitteeni ei kohdistunut yhtiöön, vaan päätöksentekijöihin eli Naantalin kaupunginhallituksen enemmistöön.
Mustonen kuitenkin halusi puolustaa päätöksiä perustellen poikkeuksellista menettelyä mm:ssa seuraavasti:

”Kyseinen tontti on kaavoitettu valtion tukemaan asuntotuotantoon, jolloin Naantalin kaupungin tontista saaman hinnan vahvistaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.”

Väite ei ole totta.
Pyynnöstä kaupunginarkkitehti Oscu Uurasmaa kirjoitti minulle:

”Keskustakorttelien asemakaavassa (AK-334) ei ole mainintaa valtion tukemasta asuntotuotannosta. Myöskään rakennustapaohjeessa ei mainita rahoitusmuotoja tai valtion tukea. Korttelissa 55 on AL-10 korttelialuetta.”

Kaavoitus ei ole ollut siis peruste luopua kilpailusta. Asuntopoliittisia perusteita on tuotu esiin vasta, kun päätös luovutuksesta on tehty. Tämä ei ole oikea eikä tasapuolinen eikä hyvän hallintotavan mukainen menettely.
Juuri tästä syystä olen ollut sitä mieltä, että valtuutetun pitää olla huolissaan,

Mikko Rönnholm, sd

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa