Mikko Rönnholm

Muistoissa Jukka Viljanen

Jukka ja Meri Maija Viljanen 20160208JPG

Marraskuun puolessa välissä pidettyihin Tunturin Tiinan läksiäisiin Jukka Viljanen ei enää jaksanut tulla. Sairaus vei voimat. Vielää lokakuun puolella tapasimme Aurinkoisen kahvilassa yhtenä torstaina papusoppa päivänä.
– Kesäsiset purjehdukset olivat menneet hyvin lastenlapsetkin halusivat hänen kanssaan, mutta sitä ennen hän oli käynyt uuttaman päivän purjehduksilla. Vene ei ole pieni eikä rantautuminen yksinkertaista, mutta konstit oli siltä varalta, että Merikarhujen laitureissa ei sattuisi olevan vastaanottajaa.
Meri ja mies.

-Reservin kapteeniluutnantti kerto merisotakoulun ensimmäisestä oppilaskokemuksista: Oppilaskunnan perustavassa kokouksessa hän oli saanut tehtävän. Edellisen oppilaskunnan puheenjohtaja Rauno Aaltonen oli määrännyt hänen joka aakkosten loppupäässä tuli sisään pitämään jalkaa oven raossa ettei ovi menisi takalukkoon.
Huumorin tajua.

Jukka tuli johtamaan Naantalin Kuparivuoren koulua vuonna 1963. Tehtävässä hän oli eläkkeelle siirtymiseen asti. Hän oli ensimmäinen kovan tason raumalainen Naantalin organisaatioon.
Koulussa hän oli arvostettu: Selkeä ja tyylikäs oli yhden oppilaamme arvio.

Jukka teki mittavan uran kunnallispolitiikassa. Hän oli mukana lähes kaikessa lautakunnasta valtuustoon puheenjohtajan tehtävään asti. Harkitsevaisuus oli hallitsevin ominaisuus. Erityisesti arvostin hänen yhteistyökykyä ja avuliaisuutta.
Jukka oli arvo – ei tahtopoliitikko. Hän oli välimies.
Hyvää tarkoittava.

 Jukka Viljanen johti vuosia Naantalin matkailua Pentti Paanasen ja Aarre Mäkisen jälkeen. Hän oli aiheesta innostunut. Jukka Viljanen ideoi ja toteutti Suomen ensimmäiset uivat venemessut Naantaliin
Jukka Viljanen ymmärsi kulttuurin merkityksen; alusta alkaen hän puolusti Naantalin Musiikkijuhlia. Pitkäaikaisena hallituksen puheenjohtajan hän onnistui luovimaan juhlat monien karikkojen ohi. Kultarannan ja presidenttien tuntemuksessa ja Naantalin ja saariston kuvauksessa hän oli etevä.
Sivistysporvari

Jukka oli esimerkillinen perheen isä ja puoliso. Hän oli nykyaikainen jo ennen miesten osallistumisen muotiin tuloa. Jukka ja Merimaija kuuluivat yhteen – Jukka täytti vihkivalan sananmukaisesti.
Hyvää kauneutta.

Jukka Viljanen teki komean elämän kaaren Naantalin hyväksi. Kiitos kanssakulkijalle yhteisistä taipaleista.

MR

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Mikko kauniisti muistit Jukka Viljasta
    Politiikka on politiikkaa mutta ihmiset ovat omia persoonia ja voivat olla tosi ystäviä ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa