Mikko Rönnholm

Isänmaan asia unohtui – Kokoomuksella ei ole kivaa

Kokoomus sekoilee kuva-analyysi A 20210507

Kuva-analyysi kertoo: Henkilön koko kasvaa vasemmalta oikealle. Mutta mikä on vaaka-akseli?

Onko se poliittinen   vasemmisto-oikeisto … ehkä siten, että varapuheenjohtajisto on Orposta oikealla.
Onko kyse EGO- akselista. Siinnäkin taitaa olla niin Petterin ego on pienemmästä päästä, mutta kamppailevat aika tasaisesti.
Vai onko suosiobarometri mittatikkuna, se olisi  kampanjafilosofiaan sopiva tapa.

Sekoilun   varsinainen selitys on puheenjohtajapeli.

Petteri Orpo on kutistettu ja litistetty. Ja kamppailua käydään Häkkisen ja Valtosen välillä. Molemmat ovat oikeistolaisia; Häkkänen kansallismielinen juristi ja Valtonen liberaali investointipankkiiri.
EU-elvytys budjetti paketti pääsi luiskahtamaan Häkkäsen ohjauksessa perustuslakivaliokunnassa liian pitkälle, kun keskustalaiset  loikkasivat perussuomalisten ja Kokoomuksen kelkkaan. Pieni jekku , muuttuikin katastrofiksi, josta hätäpäissään  yritettiin luiskahtaa tyhjää äänestämällä. Siinä ideassa ainakin ensitietojen valossa mukana oli Valtonenkin. Mutta sitten investointipankkiiri herkkä korva kuuli rahan mahdin pillien vihellyksen. Häkkänenkin ottanut sormet korvista ja pannut ne suulle. Ja niinpä sitten kelkkaa on kammettu takaisin EU-uralle.

Linjaristiriitoja tarvitaan puolueiden sisällä kruunun kirkastamiseen ja linjaristiriitoja synnytetään,  kun henkilökohtaiset intressit menevät ristiin. Tällainen valtakamppailu oppositiossa on useimmiten harmitonta, paitsi silloin kun jippo onkin ansa itselle, kuten nyt tuo juristin perustuslakikikkailu.

Tämä oli arvokas teko demokratialle: Se paljasti, että Kokoomuksen sydän on milloin missäkin ja mielikuvilla leikitellään muutoinkin; meillä on kivaa hengessä. Mutta vastuullisuus ja isänmaan asia ovat pelkkiä kliseitä, jotka joutava syrjään politiikan pelin niin vaatiessa.

Kun Kokoomus  Karin pilakuvissa esiintyi papin puvussa,  niin voisi Kokoomus  joskus yrittää tarjota kristillisempiä arvoja  jaettavan keräämiseen. Kitsaille varakkkaille taustajoukoille se voisi muistuttaa: Autuaampi on antaa kuin ottaa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa