Mikko Rönnholm

Kaikki on rokotettava: Se on järjen vastaus vapauden unelmaan

Meidän on rokotettava koko maailma 20210209

 Kaikki maailman työläiset yhtykää oli marxilaisuuden iskulause. Internationaalessa vaadittiin alas lyökää koko maailma. Nyt kaikki on yhdessä ja nyt koko maailmaa löydään.
Martin Wolf  tiivistää tilanteen kolumnsiissa.  Rokottakaa koko mailma – nyt.

Mutta tämä kriisi ei poistu lopullisesti ennen kuin pandemia on hallinnassa. Koska virus ei tunne rajoja, se ei voi olla hallinnassa missään muualla, ellei se ole hallinnassa kaikkialla. Vaihtoehtona on, että pysymme kansallisten vankiloiden sisällä loputtomiin. Valitettavasti tämä on riski, jos johtajat eivät nosta katseensa omasta maastaan.

Tämän alun ja alla olevan lopun välissä Martin Wolf perustelee johdonmukaisesti luvuin ja kuvioin  tämän yksinkertaisen, mutta niin vaikean totuuden.

IMF: n mukaan kehittyneet taloudet ovat jo ilmoittaneet 5.600 miljardia dollaria verotuksellisista lisämenoista vastauksena Covid-19: een. Ja se on vain osa finanssipolitiikan kokonaiskustannuksista.
ACT Acceleratorin (maailman rokotusohjelman) tänään tarvitsemat rahat ovat vain 0,5 prosenttia tästä summasta. Vaikka maailmanlaajuiseen käyttöön tarkoitettujen rokotteiden tuotannon ja jakelun nopeuttamiseksi tarvittavien rahojen olisi oltava 100 miljardia dollaria, se olisi virhemarginaalin luokkaa pandemian verokustannuksiin verrattuna, puhumattakaan sen aiheuttamista valtavista terveys- ja muista kustannuksista .

Nyt maailman johtajien on vain osoitettava alkeellis järkeä. Heidän on tehtävä kaikki mitä tarvitaan rokotteiden – ja tarvittaessa uudelleen muotoiltujen rokotteiden – nopeutetun tuotannon ja jakelun rahoittamiseksi maailmanlaajuisesti. Tämä on ainoa tapa palauttaa minkäänlainen normaalisuus. Mikään ei saisi olla esteenä. Tämä on maailmanlaajuinen sota, eikä lajimme ole vielä voittanut. Tämä on muutettava huomenna.

Tämä totuus on kerrottava uudelleen, uudelleen ja uudelleen: Maailmassa, Euroopassa, Suomessa, Varsinais-Suomessa ja Naantalissa. Järjen ääni on hiljainen mutta vahva.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa