Mikko Rönnholm

Kovakorvaista jääräpäisyyttä

Keskustan kaos A 20200814

Tyhmyyttä vai tuhmuutta kysymykseen olemme saamassa vastauksen Naantali keskustakorttelin tilanteen uusien käänteiden myötä. Kun vuosi sitten kovalla kiireellä lähdettiin Naantalin teatteria häätämään ja kun sitten koko matkailusesongin ajaksi keskustan kadut on myllerretty ja liikenneolosuhteet sotkettu. Kysymys on tyhmyydestä, jonka juurisyy on ylimpien valmistelijoiden ja päättäjien enemmistön  kovakorvainen jääräpäisyys.

Kun teatteritalon siis  entisen vapaa-aikatullin eli entisen seurakuntatalon tontin kauppaa oli viime syksynä kaupunginhallituksessa käsitelyssä, esittivät sosialidemokraatit, että TA yhtiöiden (entisen Tarveasuntojen) rakentamattomalle tontille olisi toteutettu asunto-oikeuskohde eikä olisi turhaan tässä vaiheessa menty purkanmaan TEATTERIN KÄYTÖSSÄ OLEVAA TALOA. Ei edes ehdotettua neuvottelua haluttu rakennuttajan kanssa käydä. Perusteluina käytettiin, että ne tontit on tarkoitettu ja myyty kovanrahankohteiksi.

Vuottakaan ei ole vielä tuosta tapahtumasta kulunut. ja nyt kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle, että TA yhtiöiden esitys muuttaa tontit ARA vuokratalokohteiksi hyväksyttäisiin. Perustelu kuuluu seuraavasti:

Keskustakorttelin toteuttaa tavoitellussa aikataulussa on tärkein niin keskeinen ilmeen, asuntokehityksen kuin tulevien asuntomessujenkin käyttää. Korkeatasoinen ja monipuolinen vuokra-asuntotarjonta vastaavaan päästään nykyhetken asumissuuntauksissa.

Jatkuvia kirjoitusvirheitä tekevänä olen lasikaapissa, mutta kuitenkin sanon:  Teksti on muodillisestikin sekavaa; johtuneeko nopean takinkäännön aiheuttamista vaivoista. Vuokra-asuminenkin muuttuu tavoiteltavaksi Naantalissa, kun esityksen tekee mieluinen rakennuttaja.

Kaupunginvaltuusto ollaan  ohittamassa

Kyseessä olevien tonttien luovuttamien ja myyminen on aikoinaan tapahtunut kaupunginvaltuuston hyväksymillä periaatteilla. Nyt kaupunginjohtaja katsoo, että kaupunginhallitus voi ehdot muuttaa. Voi olla, vaikka sekään ei ole varma, että menettely on laillinen. Menettelyssä kuitenkin syrjäytetään valtuusto. Hyvän hallintotavan mukaista olisi, valtuuston päätöksen muuttaminen olisi valtuuston itsensä päätettävä. Näin ollen tulisi tämä päätös alistaa valtuuston ratkaistavaksi.

Naantalin johtaminen on huonoa.

Operaatioon liittyy vastenmielisiä piirteitä. Nimittäin kaupungin oma vuokrataloyhtiö on anonut vuokratalon tonttia keskustasta. Anomukseen ei ole suostuttu. Turun vuokrataloyhtiö TVT on pyytänyt tonttia, sen anomusta ei ole kaiketi käsitelty luottamushenkilökollegiossa. Edelleen on tiedossa, että teatterin tontti on kiinnostanut paikallisia rakentajia.

Taitamattomalla menettelyllä kaupunki on suosinut yhtä rakennuttajaa ja aiheuttanut teatteritoiminalle haittaa ja vahinkoa. Ja kaiken lisäksi katujärjestelyt ovat tehneet liikenteen sekavaksi ja ympäristön sotkuiseksi juuri vilkkaiden kesäpäivien ajaksi.

Naantalin johtaminen ei ole hyvissä käsissä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa