Mikko Rönnholm

Vihan kulttuuri kaataa

Niinistöstä kirjoitettu 20181006JPG
  • Tarvitsemme enemmän rauhaa, vakautta ja pitkäjänteisyyttä.

  • Vihan kulttuuri ei kauas kanna. Se kaataa.

  • Kun halua aitoon keskusteluun ei enää ole, lisääntyy tahallinen väärinymmärtäminen. Kun tiedolla on merkitystä vain sen palvellessa omaa agendaa, syntyy tilaa puolitotuuksille, valheillekin.

  • Panoksena on myös Suomen menestyksen tärkein tekijä. Toistemme ymmärtämys.

  • Ymmärtämyksen ei tarvitse merkitä yksimielisyyttä. Erilaisia mielipiteitä maahamme on aina mahtunut.

Näin sanoo TP Sauli Niinistö. Puhetta kkunnellesani mietiskelin, että sen kuulijakunnasta taitavat puuttua ne, joiden pitäisi kuulla. Eivät terveet tarvitse parannusta  vaan sairaat eli analogisesti ei samaa mieltä oleville kannata saarnat vaan herätystä kaipaavat, vaan harhaantuneet.

Lukemani ja kuulemani kommentit olivat kiittäviä. Merkille pantavaa olivat puuttuvat. Perussuomalaisten vaikeneminen ei tainnut olla hyväksymisen merkki.

Toivo onkin pantava siihen, että tämä huomattaisiin ja tämä  herättäisi  niin kutsutun hiljainen vähemmistön, jonka vaikenemisen seurauksena  ovat demagogit vallan kaapanneet.

Poliittisesti pitää uskoa, että TP:n puhe antaisi ajattelemisen aihetta maltillisessa porvaristossa, Niinistöllä on kuulijoita -kaikkialla- mutta aivan erityisesti niin kutsutuissa sivistyneissä piireissä, kuten arkistokuva kirjamessuilta kertoo.

Ps. Oikein yllä arvattu. Näin Jussi Halla-aho Iltalehdessä:

Rikoslain pykälällä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ole Niinistön mukaan mitään yhteyttä sananvapauteen tai sen rajoittamiseen. Perussuomalaiset on asiasta eri mieltä. Miten kommentoitte asiaa, Niinistön kantaa ja omaa näkökantaanne ?
– Niinistö on tässä asiassa väärässä. Rikoslain pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan nykymuodossaan nimenomaan rajoittaa sananvapautta eikä edistä mitään hyvää asiaa, Halla-aho vastaa.

Puheessaan Niinistö piti hyvänä myös sitä, että lainsäädännöllä suojataan vähemmistöjen oikeuksia.
– Suomessa on, aivan oikein, korostettu vähemmistöjen oikeuksia ja suojattu niitä. Yksilöiden loukkaamattomuuden suoja taas on sama kaikille. Riippumatta siitä, mihin väestöryhmään heidän koetaan kuuluvan. Ja yksilöitä olemme kaikki, Niinistö sanoi uudenvuodenpäivänä.
Tampereen puoluekokouksessa Halla-aho arvioi, että Suomessa yritetään lainsäädännöllä vaientaa islamiin ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa julkista kritiikkiä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa