Mikko Rönnholm

Varakkaiden verottamisen vastustus on vahvaa

Marinin veroehdotus KL 20210522

Kunnallisverotus (ks. vaalensininen) ei ole Suomessa kokonaisuutena progressiivista. Suurimmilla tuloilla verotus matalampaa, sillä pääomatuloista (harmaa) ei peritä kuntaveroa. Myös suurilla ansiotuloilla kunnallisvero lähes tasavero, sillä vähennykset eivät koske niitä. 2/9 Lauri Finer

Kaikkien alojen viisaustieteilijä samassa Kauppalehden jutussa perustelee epäoikeudenmukaisuutta

Soininvaaran mukaan progressiivinen kunnallisvero lisäisi varakkaimpien valtaa kunnissa.

“Henkilö, jonka vuositulot ovat vaikka 20 miljoonaa euroa, toisi mukavan rahapotin mukanaan muuttaessaan kuntaan. On aika helppo pyytää kuntaa kaavoittamaan mieluinen tontti, jonne asettua asumaan. Vaikka Helsinkiin ei varmaankaan tulisi sentään miljonäärien ökyasuntoja Töölönlahden rannalle, rikkaiden asuinalueiden kaavoittaminen saisi vauhtia.”

Hän etenisi asiassa täysin päinvastaiseen suuntaan kuin Sanna Marin.

“Laittaisin yhden henkilön maksamille kunnallisveroille katon kannustaakseni kuntia kohtelemaan kuntalaisiaan tasapuolisemmin, sillä kyllä niitä hyviä veron maksajia tavoitellaan nytkin arveluttavin keinoin. Varakkaimpien veroja en kuitenkaan alentaisi. Yli menevän osan vain ohjaisin valtiolle. Tämä alentaisi varakkaimpien kuntien verotuloja, mutta se tietysti otettaisiin huomioon kuntien välisessä verotulojen tasauksessa.”

Rikkaita puolustetaan milloin milläkin verukkeella., vaikka Finerin kaavio kertoo selvää kieltä epäoikeudenmukaisuudesta.  Ja huomatkaa, että vielä ei ole arvioissa mukana ole varallisuuden jakautumisen vaikutusta.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa