Mikko Rönnholm

Velkuan Palvan saaren koulun oppilaat tulevat mantereelta

Lapset vähenevät 20201015jpg

Naantalin kaupunki on tilannut väestöskenaarioarvion aluetutkimuksen konsulttiyritykseltä MDI:ltä. esittelyaineisto on löydettävissä oheisesta linkistä.
https://naantalifi-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/leena_palmulaakso_naantali_fi/EYKMfYeb-7ZImRgKgiCSLrABIIFSW6pM48YFxTEfBoMR6w?e=OMzAlr
Aineistossa on yleisen osan esitteli VTT Timo Aro ja Naantalin osion VTM Rasmus Aro.
Hyödyllistä ja yllättävää. Mielenkiintoista on nähdä tarttuuko kuulijoille jotain esityksestä ja vielä kiinnostavampaa on nähdä vaikuttaa esitys virkamiesten ja päättäjien arvioihin ja kaikkein jännittävintä on seurat, miten ne unohdetaan.
Esityksen jälkeisessä keskustelussa jäi vaikutelmaksi, että kaupunginjohtaja oli ainakin löytänyt perusteluja muuttuneelle vuokra-asuntolinjaukselleen.

Valtuuston kokouksessa 12.10.2020 puhuttaessa Lasse Valtosen, kesk. Velkuan vuokratalo-aloitteesta tuntui siltä, että kaupunginjohtaja oli myös huomannut skenaarioista, että Velkuan kouluista puuttuvat oppilaat. Siksi hän puhu kauniisti keinoista löytää oppilaita. Sillä väestöskenaarion mukaan lapset vähenevät maltillisen kasvu skenaariossa 28 prosentilla. Realismi puuttuu Naantalin nykytoimissa ja kun rahaa on ja kun valtio sitä reilusti  jakaa, niin kelpaa hullutelle.

Velkuan koulussa on nyt 57 oppilasta, joista 41 tulee mantereelta ja vain 16 saarilta. Ja uusi koulu rakennetaan Velkuan Palvan saarelle. Naantalin mannersaarista Livonsaari on kasvava ja siellä on pöhinää, joka näkyy mm:ssa talousraporteissa.  Ja sieltä lapset menevät lossilla Palvaan.

Tämä ei ole oikein eikä kohtuullista. Tällaista saaristolaisromanttista aluepolitiikkaa pystyy harrastamaan vain Naantali, joka saa miljoonia Nesteeltä verotuloina  Mutta entä jos ….. Se on sitten sen ajan päättäjien murheita.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Kiitos hyvästä blogi-kirjoituksesta sekä skenaarion julkistuksesta – Kaupunkimme sivustolta tästä ei löytynyt viitettäkään…. Onko selkeää dataa Naantalin väestökehityksestä & ikä- & työllisyys-jakaumista ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa