Mikko Rönnholm

Väärän tiedon levittäminen on halpamaista

Palvelutalovaihtoehdot 20210421JPG

Rannikkoseudussa väitettiin 7.5.2021 harhaanjohtavasti , että SDP johtaa harhaan palvelutalokyselyssä.

Veljet  Vilhelm Junnila, ps ja Tommy Björkskog, kd pyydän muistuttaa:  Väärän todistuksen antaminen on ison kirjan mukaan syntiä ja politiikassakin se on rumaa.

Naantalin Työväenyhdistyksen Säätiön rs. palvelutalokyselyä on lähetetty naantalilaisille yli 60 vuotiaille kuitenkin siten, että samassa osoitteessa asuville vain yhdelle. Yhteensä kysely on lähtenyt yli 4.000 osoitteeseen. Lähetyksen on hoitanut puolestamme yritys ja kyselyssä on mainittu, eikä meillä ole ollut vaikutusta osoitteistoon.
Junnilan ja Björkskogin väitteet kyselyn tarkoituksenmukaisesta järjestelystä ovat perättömiä. 

SDP:n valtuutetut tekivät  maaliskuun 15 päivän valtuustossa aloitteen, että kaupunki suorittaisi palvelutalon paikasta mielipidetiedustelun.. Perustelimme aloitetta seuraavasti:

Tämän aloitteen tekeminen perustuu Ikäystävällinen Naantali ohjelmasta Naantalin Työväenyhdistyksen kokouksessa käytyyn keskusteluun sekä naantalilaisilta tulleisiin toiveisiin, jonka kotiseutuyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Raimo Vahtera  kirjoitti Kalevalan päivänä: ”Suotavaa olisi, että päätöksenteossa kuultaisiin ikäihmisiä. Naantalilaiset ansaitsevat ikäystävällisen Naantalin”.
Ohjelmassa itsessään todetaan: ”Rohkeutta on tehdä asioita toisin kuin muut – erottua, olla ennakkoluuloton ja myös edelläkävijä. Rohkeutta on asioiden määrätietoinen toteuttaminen ja loppuunsaattaminen”
Ohjelmassa viitataan myös vanhuspalvelulakiin: ”Lain tarkoituksena on parantaa iäkkäiden henkilöiden mahdollisuutta saada laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja yksilöllisten tarpeittensa mukaisesti ja riittävän ajoissa. Lisäksi tarkoituksena on parantaa ikääntyneen väestön mahdollisuutta osallistua elinoloihinsa vaikuttavien päätösten valmisteluun ja tarvitsemiensa palvelujen kehittämiseen kunnassa.”

Aloitettamme ei ole edes otettu käsittelyyn, vaikka samassa 15.3. kokouksessa esitetty toinen Junnilan aloite on jo käsitelty. Se on syrjivää poltiikkaa.

Mitään perusteluja kielteiseen suhtautumiseen ei ole sen paremmin kaupungin virkamiesjohdon kuin kaupunginhallituksen enemmistön taholta esitetty, vaikka ohjelmapapereissa pidetään tärkeänä,  kuntalaisille suotaisiin lisääntyviä mahdollisuuksia vaikuttaa  itseään koskevassa asioissa.

Naantalin Työväenyhdistyksen säätiön toimeenpaneva mielipidekartoituksen perusteella  tulemme tietämään,  miten vastanneiden mielipiteet palvelutalon paikan  suhteen jakautuvat.  Julkistamme toukokuun 12 päivän jälkeen kyselyntuloksen avoimesti kaikkien käyttöön.

Näyttää siltä, että aloitteellisuus ja aktiivisuus yhteisten asioiden hoidossa koetaan uhaksi valtaa pitävien keskuudessa. Meidän tavoitteena taas on varmistaa, että kuntalaiset tietävät, mitä päätetään ja että päättäjät tietävät mitä asukkaat ajattelevat. Se on avointa vuorovaikutusta.
Siihen suuntaan pitää demokratiaa kehittää.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa