Mikko Rönnholm

Vaalit ovat Altruismin juhlaa

Aluevaaliehdokaat numeroilla 29211223

Altruismi (ransk. altruisme[. alter ”toinen” tarkoittaa epäitsekästä ja pyyteetöntä toimintaa, jossa toisen hyvä asetetaan oman edun edelle. Altruismin vastakohta on egoismi. Termin esitti ranskalainen filosofi Auguste Comte vuonna 1851, jolloin hän määritteli altruismin uhrautumiseksi muiden eduksi.

Yleisesti ei vaaleissa altruismi vallitse. Se on vaan vähävaraisempien ja palveluja eniten tarvitsevien toimintamalli, joka imenee siten, että sosioekonomisen luokituksen alempien luokkien edustajat eivät osallistu aktiivisesti vaaliin, vaan antavat parempiosaisten  varakkaampien ja enemmän  koulutettujen valita edustajansa päättämään sote-alueiden asioista.
Kuntavaleien 56 prosentin äänestysvilkkaus putoaa alle 50 ehkäpä jopa 40 prosenttiin. Ei hyvältä näytä, kirjoittaa Maakansa ja lehti jatkaa, että kyllä tämä meille sopii

 

Tämä asetelma näkyy jo galluptuloksissa ja aiheellinen pelko on, että materiaalien vaalikampanja kallistaa vakka entistä enemmän oikealle.

Varsinais-Suomessa on tosin ehdokasasettelusta johtuen pientä toivoa, että tulos täällä olisi  koko maan ennustetta parempi.

Ja tähän me kaikki pystymme vaikuttamaan. Meillä on Varsianis-Suomessa ja erityisesti Naantalissa  osaavimmat ehdokkaat; kaikki sote-alueen perusterveydenhoidosta (Sirpa) erikoissairaanhoitoon (Riku) ja korkeimpaan lääketieteen tutkimukseen (Mika) kuin pelastustoimenkin (Markus) on ehdokkaittemme hallinnassa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa