Mikko Rönnholm

USA:n varoitus on otettava vakavasti. Suomikaan ei ole oikeistovaaralle immuuni

Amerikan varoitus Robert Shrimsley FT 20210115

Robert Shrimsley: Politiikassa, kuten elämässäkin, arvostamamme asiat ovat enemmän vaarassa sen mädännäisyyden, jonka sallimme, johdosta,  kuin minkä tahansa kummajaismaisen tapahtuman seurauksena.

Robert Shrimsleyn varoittavat sanat on suunnattu Brittien politiikkaan ja hyvästä  syystä . Onhan Brexit ollut seurausta mädännäisyydestä, joka on pesiytynyt Brittien saarille keltaisenlehdistön ja poliittisen pelin ja nyttemmin Boris Johnsonin toiminnan muodossa.

  • Tälläkin palstalla on kerrottu, että kakistokratia- kisassa siis kisassa huonoimman ja pätemättömimmän demokratioiden hallinnon kisassa UK vie voiton USA:sta. Perustelu oli aikoinaan, että Trumpista voi päästä eroon sen sijaan brittien hallinto on halvaantunut pidemmäksi ajaksi ja tehtyjä vahinkoja on vaikea korjata.

Kaksipuoluesysteemin suuri vaara on, että äärimmäisyydet kaappaavat puolueen ; Britanniassa kävi niin, että brexiteerit kaappasivat Toryt ja corbunistit Labousrin. Ja tilanteen tiedämme.  Työväenpuolueen uhkapeli sai ansaitsemansa lopun ja nyt näyttää paremmalta kun   puoluetta johtaa nyt valtavirran Keir Starmerilla .

Suomessa tilanne on tietenkin suhteellisen vaalitavan ansiosta toisenlainen. On vaikea nähdä, että yhden puolueen kaappauksella pystyttäisiin menemään hulluksiin.

Pieni uhka näyttää olevan siinä, että suhtautumine EU-jäsenyyteen voisi joutua kyseenalaiseksi, jos Kokoomuksen pyrkimykset (HS 14.1.2021) estää puoleen kannatuksen valuminen Perussuomalaisiin pyrittäisiin estämään puoleen linja oikeistolaistamisella ja syvenevällä porvarillisella yhteistyöllä.

Vaaraa ei tarvitse hakea kaukaa nimittäin se on selän takana. Tarkoita Sipilän SSS hallitusta, joka teki tyhmyyksiä mutta Timo Soinin omahyväinen flegmaattisuus ei johtanut liian pitkälle. Sen sijaan kun Timo Soinin tilalla on  Jussi Halla-aho ja Petteri Orpon tilalle nousee varapuheenjohtaja Antti Häkkänen , joka on profiloitunut konservatiivisempana tai perusporvarillisempana vaihtoehtona.

Kun tähän porukkaan liitetään Keskusta, jossa EU-kriittisyys on syvässä ja porvarillisuus perinnössä, niin mahdotonta ei ole, jos Perussuomalaisten kannatus vielä nousee, että Halla-aho onnisttu kiristämään valanhimoiset porvarit omalle fanaattiselle linjalleen.

Demokratian vastaisuus on toimivaa todellisuutta muualla eikä Suomessa eikä edes Naantalissa  tuntematonta.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa