Mikko Rönnholm

Timmermans on liian hyvä ollakseen totta

Timmermansa ja Antton 20190525JPG

Frans Timmermans on nousemassa ykköseksi Euroopan komission (siis Junckerin paikalle) puheenjohtajakisassa mahdollisen kompromissina.

Manfred Weber , keskuksen oikeanpuolinen virallinen ehdokas komission jäseneksi, olisi useiden lähteiden mukaan tulossa Euroopan parlamentin presidentti. Kompromissiin kuuluisi, että ranskalainen Banque de Francen johtaja, François Villeroy de Galhausta tulisi Mario Draghin seuraaja.
Ja sitten Eurooppaneuvoston johtoon ( siis Tuskin seuraajaksi) tulisi jokin uuden jäsenmaan Romanian presidentti tai  Kroatian pääministeri.

Eräs EPP: n sisäpiiriläinen arveli, että voidaan tarvita kaksi huippukokousta, ennen kuin Merkel ”lopulta vapauttaa Weberin”. Toinen huomautti naisten puutteesta paketissa ja pani merkille, että Margrethe Vestager, joka on Tanskan EU: n kilpailukomisaari saattaa vielä ilmaantua viime hetken kompromissina.
Ja sitten skeptikot epäilevät, että tässä on vielä monta kiemuraa eikä mikään voi luistaa liian helposti. Uudet entisen itäblokin maat eivät ole oikein pitäneet Timmemansin kovista puheita kun on komissio on moittinut Unkaria ja Puolaa EU:n arvojen vastaisista toimista.

Antti Rinne on ilmoittanut tukensa Frans Tmmermansille ja hän on kuten kuvasta näkyy Suomessa tunnettu ja arvostettu, siis tältäkin kannalta liian sopiva.

Valtiotieteiden tohtori, varatuomari Olli Korhonen, joka tutkinut Suomen tietä EU:hun, kirjoittaa tämän päivän TS:n aliossa :

Kesäkuun lopulla vietetään Euroopan yhdentymisen tärkeän alullepanijan Robert Schumanin syntymäpäivää (29.6.1886). Schuman laati yhdessä Jean Monnet’n kanssa 9. toukokuuta 1950 julkaistun Schumanin suunnitelman. Julkaisupäivää pidetään Euroopan unionin syntyhetkenä.
……
Protektionismin kasvaessa rinnakkain USA:n ja Kiinan kauppasodan kanssa, Euroopan pitää monien yritysjohtajien mukaan olla erityisen vahva ja kilpailukykyinen. Viennistä sangen riippuvainen Suomi hyötyy taloudellisesti ja poliittisesti yhtenäisestä Euroopan unionista, ei protektionismista.

Yhtenäinen ja selkeä EU tekisi kunniaa perustajiensa arvoille, loisi pienille jäsenmailla turvaa sekä olisi samalla selkeä vastaus Vladimir Putinille ja muille hänen kaltaisilleen, että tieto liberaalin demokratian kuolemasta on ennen aikainen.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa