Mikko Rönnholm

Tekemättömyys on kalleinta

Wolf pitkän koronan vaikutus 20201020

Martin Wolfin näkemyksiä kannatta seurata myös kuntien budjettien tekijöiden.

Covid-19 on jättänyt monille potilaille heikentäviä oireita alkuperäisen infektion poistuttua. Tämä on ” pitkä Covid ”. Se, mikä on totta terveydestä, pätee todennäköisesti myös talouteen. Pandemia ei todennäköisesti anna maailmalle pelkästään syvää taantumaa, vaan myös vuosien heikkoutta. Vastatakseen ”pitkän taloudellisen Covidin” uhkaan, päättäjien on vältettävä toistamasta virhettä peruuttaa tuki liian aikaisin, kuten he tekivät vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen.

Juttu alkoi yllä olevalla ja päättyi alla olevalla

Olemme vielä vasta alussa. Emme voi tietää, miten tämä loppuu, etenkään siksi, että emme tiedä mitä vallassa olevat päättäjät tekevät. Mutta tiedämme, että historia arvostelee päättäjiä ankarasti, jos ne, joilla on siihen ollut mahdollisuus, eivät käyttäneet tilaisuutta hyväkseen.
Pitkä taloudellinen Covid on estettävä. Tämä ei tarkoita luopumista pyrkimyksistä taudin torjumiseksi, vaan päinvastoin. Se vaatii myös aktiivista, kekseliästä ja rohkeaa talouspolitiikkaa tulevina vuosina. Älä ole huolissasi siitä, mitä se maksaa. Huolestu enemmän siitä, mitä se maksaa, ettet tee mitään!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa