Mikko Rönnholm

Tässä ollaan ja näillä mennään

Kaksi Hyvää Antti ja sanna

Petteri Orpo on oman puolueensa oikeisto kovassa prässissä ja ensi kesän puoluekokouksen lähestyessä hänen arvostelukykynsä näyttää heikkenevän:
Sama puoluejohtaja, joka perustuslaillista tuskaa tuntematta jatkoi hallituksessa, josta yksi puolue eli Persut oli lähtenyt ja toinen eli loikkari siniset oli tullut tilalle, muistuttaa nyt kun toimitaan juuri paragrafien mukaan, että eduskunta valitsee pääministerin. Niinhän tässä ollaan toimimassa ja varmasti eduskunta vielä aiheesta äänestää. Petteri näköjään  luottaa lyhyeen poliittiseen muistiin.

Politiikka on ihmeellistä: ”Hallituksen ohjelma on sosialistista tai vasemmistolaista, sanovat oppositio johtajat telkkarissa”. Eikä se selityksiä tarvitse, se uppoaa keskustalaisiin. Ninn on kun porvarikaverit sanovat. Katri Kulmunin jutut kepulaisesta ohjelmasta, vaikka ovat oikeita, ovat tarinoita, joita  Keskustan kansanedustajat eivät niitä ymmärtäneet.

Antti Rinne, isänmaallinen mies, kantoi toistenkin taakkaa ja joi katkeran lannoitetun punamullan makuisen kalkin pitämällä yleistä etua ensisijaisena. Se vaatii tahdon voimaa ja kykyä säilyttää harkintakyky kaaoksen keskellä.
SDP on selvinnyt toistaiseksi tästä jupakasta arvojensa mukaisella tyylillä.

Mutta nyt puoluetta koetellaan.

Puolueella on hyvä tilanne sikäli , että tarjolla on ainakin kaksi erilaista mutta pätevää ja sopivaa ehdokasta: Olen kuullut molempia niin Sanna kuin Anttia. He viestivät tyylikkäästi, joten Rinteen Antin pahin puute korjaantuu. Makuasia on mille painoa pannaan. Joten Sanna ja Antti  eivät murhetta aiheuta.
Mutta ongelma on innokkaissa tukijoissa. Mauno Koivisto aikoinaan sanoi, että kyllä hän vastustajien kanssa pärjää, mutta tukijat voivat aiheuttaa murhetta. Nyt mitataan puolueen kypsyyttä. Kuiskuttajat ja kauko-ohjaajat antakaa puolueelle mahdollisuus kehittyä.

Puoluehallitus ja eduskuntaryhmä on nimennyt seuraavan toimikunnan neuvottelemaan hallituskysymyksestä:

Antti Rinne, puheenjohtaja
Sanna Marin, puoluehallitus
Ville Skinnari, puoluehallitus
Antton Rönnholm, puoluehallitus
Antti Lindtman, eduskuntaryhmä
Kristiina Salonen, eduskuntaryhmä
Ilmari Nurminen, eduskuntaryhmä

Toivotamme viisautta ja voimaa. Muistakaa olette suomalaisten asialla.
Ja sitten tärkeintä on, että puoluevaltuusto käyttää harkintavaltaansa itsenäisesti!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa