Mikko Rönnholm

Tämä on enemmän kuin absurdia – kamppailu demokratian tulevaisuudesta

capitol hill demokratia koetuksella

Telkkarista seurataan tapahtumia – fiksujen ja ikävä kyllä  vähemmän viisaitten asiantuntijoiden toimesta. Kysymys on vakava kapinallinen toimenpide eikä mikään näytös.

Draaman kaaresta puhuu Turun proffaksi tituleerattu rouva Heiskanen; kun väkivallalla uhataan demokraattisia elimiä ja edustajien turvallisuus on uhanalainen,  hän pohtii filmientekemisen aineksia. Lopeta höpötys !

Herätkää ihmiset puolustamaan demokratia yksiselitteisesti ja selkeästi, kuten monet toimittajat ja Ulkopoliittisen  Instituutin edustajat Mika Aaltolan johdolla  tekevät.

Pakko oli aamun hetkinä  kaivella Suomenkin historiaa.  – Suomessakin oltiin syrjäyttämässä laillista hallitusta – Mäntsälässäkin kapinoitiin – Lapuan liikettä vaadittiin johtoon ja mätää demokratiaa vaadittiin aseilla uhaten lopetettavaksi

Kapinan taltuttaminen tapahtui presidentti P.E Svinhufvudin  puheella  sanotaan. Hän kuten Trump kehotti kapinallisia palamaan koteihin. Puheeseen vaikutti armeijan selkeä kanta puolustaa   laillisuutta. Niin näyttää onneksi USA:ssakin tapahtuvan, että siellä sittenkin on myös ryhtiä – varapresidentti Pence teki tärkeän päätöksen tuomita väkivalta ja johtaa demokratian puolustusta.  Ja vaalituloksen vahvistamine jatkuu.
Presidentti Trumpin asema horjuu – hän on yllyttäjä eikä hallinnon puolustaja, mitä perustuslakin edellyyttäisi. Vallankaappaukselta vaikuttaa, sanotaan monissa kommenteissa.

Ps. UAV:n pj Mika Niikko, ps puhui järkevästi. Se antaa toivoa, että Suomen populistinen  oikeisto puolustaa demokratiaa !

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Hyödyllisiä havaintoja ja ajankohtaisia.

    Pistää miettimään.
    Olemmeko itsenäisen tiedon varassa, kun kerrotaan kansalaisten vastustavan vaalituloksia milloin missäkin. Toridemokratiaa on myös lietsottu ulkomailta.
    Onko ollut Suomelta ihan loppuun asti pohdittua lyöttäytyä USA:n (Trumpin) turvallisuuspolitiikan kupeeseen Nato-jäsenyyyden korvikkeeksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa