Mikko Rönnholm

Tahdon voimalla – mies sekä laiva …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tahdon voimalla se on kulkenut ja kulkee: Ja se tahto on Pentti Oskarin

Sitä ei voi ylittää , sitä ei voi ohittaa siis pitää mennä sen läpi – alta Ukko Pekan sillan ahtaan Raumakarin ja Morsiuskallion välisen suntin kyljet kolisten. Mutta eteenpäin aina kipparin esimerkkiä noudattaen.

Pentti Oskari Kangas on legenda, jonka tekijä on hän itse: kansakoulun opettaja, musiikkitirehtööri, äfääri-, seura-, kynä, meri- ja erimies.

Pentti Oskari kansakoulun opettajana Martti Ahtisaaren ja Junnu Vainion välimailta kuuluen siihen sarjaan, joille koulupäivä on liian lyhyt ja luokkahuone liian ahdas. Pentti Oskarissa Maran sosiaalinen lahjakkuutta ja Junnun luovuutta.

Mutta häntä on purrut myös business-kärpänen. Ja viimeksi mainittu on tuonut hänen purjehdukseensa vauhtia ja vaarallisia tilanteita – ja väli on joskus ollut niin ahdas, että vain ihmeen kautta hänen vanttera kroppansa (vollslang saksaksi) on niistä neulansilmistä selvinnyt. Mutta vaikeudet vahvistivat ja kasvattivat Pentti Oskarista selviytyjän, jolla on sekä liikettä että päämäärää.

Yhteen asiaan Pentti Oskari ei tavattaessa kykene; hän ei saa kaverin päivää pilattua. Päinvastoin laaja kokemus ja mielikuvitus on loistava yhdistelmä vielä sillä erikoisuudella, että hän nauraa toistenkin jutuille.

Onnittelemme sekä Vallia Gratiae yhdistystä valinnasta ja toivomme sankarille voimia sietää kotiseutuväen ansaittua huomionosoitusta.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa