Mikko Rönnholm

Suomi ei sanele eikä Sanna anele

Sanna marin Suomi ei blokkiutunut 20200721JPG

Piru piilee yksityiskohdissa – metsää ei nähdä puilta.

Aamutelkkaria kuunnellessa luotiin sellainen tunnelama nk. talousasiantuntijoiden mielestä, että Suomen tuhkatkin vietiin pesästä, kun EU sopuun päästiin.

Yksityiskohdilla ja suurilla luvuilla leikitellään eikä huomata niitä asioita joita esimerkiksi asiaa illalla A-Studiossa Juha Jokela esiin toi. Nimittäin on nähtävä Eurooppa osana maailmaa, jossa käydään ankaraa ja pienten kannalta karua kamppailu ensisijassa Kiina ja USA ja toiseksi Venäjä ja muut voimapolitiikka harrastavien kansallismielisyyttä lietsovien toimesta.

 

On myös järkyttävää huomat, että Suomessa voidaan ajatella, että EU:n turvallisuus mukaan lukien puolustusyhteistyötä  voitaisiin lisätä, jos EU:n talousmoottori yskii ja jos kaikki pyrkivät voittajana saamaan toisiltaan voittamaan tai vielä pahempi jos ajatuksena on vain aiheuttaa tappioita muille. Katsokaa Britannian tilannetta ja miettikää Suomen kokoa ja mahdollisuuksia pärjätä yksin.

Miljardit sumentaa näkemästä, koronaaketti maksaa 16,7 euroa per suomalien vuodessa 

Ja sitten yksityiskohta Suomi maksaa EU korona paketista 6,6 miljardia euroa ja saa 3,2 miljardia eli netto maksu 3,4 miljardia vuosina 2021- 2058 eli 37 vuoden aikana maksu on 92 miljoonaa vuodessa eli 16,7 euroa suomalaista kohden vuodessa kun 30.000 euroa vuodessa ansaitseva naantalilainen maksaa kirkollisveroa 400 euroa vuosittain.

Uuudenkaupungin Mersuja ja Pernon telakan laivoja eivät suomalaiset osta.

Varsinaissuomalaisten kannattaa ajatella asiaa vähän laajemmin: Kuulin jopa persu-edustajan telkkarissa sanovan, että tietenkin Saksan kannattaa tukea Italia, kun italialaiset ostavat saksalaisia autoja, mutta Suomen vienti Italiaan on mitätöntä.
Uudessakaupungissa tehdään Mersua, edellytyksenä vain on Saksan talouden pyöriminen. Turun telakan omistaa saksalainen, joka myy mm:ssa Mein Schift laivoja saksalaisille, joissa saksalaiset turistit viettävät aikaa kun korona helpottaa ja talous elpyy. Pitäsi nähdä asioiden syy-yhteydet ja olisi välttämätöntä, että pankkien ekonomistitkin ymmärtäisivät, että tukea on annettu ihan omien töppäyksien maksamiseen. Danske pankin kukkopoikamaisen pääekonomistinkin kannattaisi vähän muistaa omaa tunkiota neuvoja jakaessaan.

EU jäsenyys vai Fexit

Suomen pääintressi on omien asioiden ajamine ja siinä tärkeintä on edistää suomalisten mahdollisuuksia viedä ja siinä taas tärkeintä on hyvin maksavat asiakkaat ja siinä taas tärkeintä on eurooppalaisten yritysten menestys ja se taas riippuu eurooppalaisesta kysynnästä ja siitä miten Eurooppa pärjää maailmassa. Suomen kannalta tärkeintä on sääntöpohjaien yhteistyö ja voimaan perustuvan suuremman oikeus. Tässä tarvitaan saman mielisten maiden yhteistyötä. Sitä tekee EU ja siksi EU:n yhtenäisyys on ensisijaista Suomi isänmaalle.
Suomen sisäien yhtenäisyys vaatii, että ymmärrämme maatalouden tarpeita ja että emme unohda syrjäseutuja. Siksi Suomi ei voi liittoutua noiden nuukien kanssa, joilla näitä tarpeita ei ole. Ajatelmaa Hollannin, Itävallan,  Tanskan ja Ruotsin sijaintia ja kokoa ja meitä perifeerisiä suomalaisia. EU:n menojen panostukset eivät mene optimaalisesti ikävä kyllä, mutta tässä paras on hyvän vihollinen.

Suomi on toiminut viisaasti ja lopulta kysymys on: Ollaanko EU:ssa vai ei.
Suomi ei sanele eikä Sanna anele.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa