Mikko Rönnholm

Seireenibasso kutsuu

Trumh Davosissa 20200120JPG

Donald Trump on käyttänyt puhettaan Davosin maailman talousfoorumille hyökkäämään ympäristöä koskeviin ”hälyttäjiin” ja taloudellisiin ”pessimisteihin”.

Hän on antanut päättäväisen äänen tapahtumassa, jota hallitsevat ilmastomuutoksen uhat ja talouden taantuma. Yhdysvaltain presidentti omistaa suuren osan puheestaan väitteelle, jonka mukaan hän oli muuttanut Yhdysvaltojen lamaantuneen talouden ” ”mahdollisuuksien geysiriksi”. Viesti oli tarkoitettu USA:n äänestäjille. Hän julisti, että on ”hylättävä monivuotiset tuomion päivän profeetat ja maailman lopulla pelottelijat. Ja Trump sanoi: ”Tämä ei ole pessimismin aika, tämä on optimismin aika.” ja jatkoi, että Yhdysvallat oli ”keskellä taloudellista nousua, jonka kaltaista maailmaa ei ole koskaan ennen nähty. ” Yhdysvallat oli edelläkävijänä ”uuden kauppamallin 2000-luvulle”, hän väitti. Hänen kauppaneuvotteluidensa toinen vaihe Kiinan kanssa alkaisi ”hyvin pian”, hän sanoi, ”suhteemme Kiinaan eivät ole todennäköisesti koskaan olleet paremmat”. Yhdysvaltain presidentti tervehti suhteitaan Kiinan Xi Jinpingiin ”epätavallisena” sanomalla: ”Hän on Kiinan puolesta, minä olen Yhdysvaltojen puolesta, mutta me rakastamme toisiamme.” Hänellä oli myös lämpimiä sanoja Boris Johnsonille sanomalla, että Yhdistyneen kuningaskunnan ”upea uusi pääministeri haluaa todella tehdä sopimuksen, kuten lupasi”. Näin FT referaatin referaatti kuului.

 

Emme varmuudella tiedä, tietääkö Donald Trump, mitä pitäisi tehdä, mutta sen sijaan tiedämme, että  hän tietää, mitä me  haluamme  kuulla.

Kuinka suloiset ovat ilosanoman tuojan jalat,

Aikamme kiivas tempo; lyhyesti virsi kaunis ja niinpä Jesajan rauhan ja pelastuksen puheet jääkööt omaan arvoonsa. Ilosanomaa kaipaamme ja haluamme sen kuulla suuren maan vielä suuremman johtajan julistuksena. Näin on ollut ja näin on oleva.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa