Mikko Rönnholm

Satunnaisotos

Mekkimiesten päiviä 20200322

Sattumalta peräkkäisinä päivin TS:n merkkipäivistä ilmoittavat naantalilaiset: Jaakko Nevarilla tänään 80  ja Arto Sinkkonen eilen 70 -vuotissynttärit. Onnea!

Jaakko Nevari on todellinen  yrittäjä Rymättylästä. Veljesten Veikkon ja Jaakon ansiot ovat tiedossa ja Henkka jatkaa perinnettä Naantalissa ja Turussa. Menestyksen lopputuloksia yleensä arvioidaan näissä yhteyksissä.
Tämä kirjoitus sen sijaan  kertoo, että Nevarin Jaska oli aktiivien aina. Me olimme huonoja ostajia emmekä koskaan eri syistä johtuen kulkeneet kehityksen kärjessä elekotoniikan ja kodinkoneiden salla. Kun ei asiakas mennyt kauppaan, niin Jaska tuli kapakkaan viereen ja sai lopuksi tyytyväisen asiakkaan. Eikä yhtään tuntunut siltä, että olisimme joutuneet kapallisen saalistajan kynsiin, vaan että meitä auttoi ystävä ei hädässä mutta vaivannäköä vähentäen. Siinnä  yhdistyi kapallisuus ja ihmismäisyys. Kiitos ja Onnea.

Arto Sinkkonen urheilijana ja liikunnan asiantuntijana tuli nopeasti Naantalin merkittäviin luottamustoimiin. Hänen saavutksensa liikintajajotajana ovat merkittävät, ne tunnettaan.
Mutta kirjoitan muusta:  Hän oli rohkea ja ärsyttäväkin. Mutta hänessä oli myös itsenäisyyttä.  Arvostankin varsin paljon sitä, että hän Naantalin vaikeissa olosuhteissa 1990-luvun laman synkimpinä hetkinä oli yksi niistä, jotka ymmärsivät yhteisöllisyyden ja oikeudenmukaisuuden merkityksen kunnallisessa päätöksenteossa. Naantalin tie tasoittui jälkiä jättäen, mutta kohtuuttomuudet vältettiin.
Kiitos ja Onnea

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa