Mikko Rönnholm

Sanoma(n) valtaa

Sanomaa pukkaa 20200511

Tälläkin palstalla olemme käsitelleet media mullistuksia. Rauhallisesti Sanoman kustantajaksi tuleminen otettiin Rannikkoseudussa ja laajemminkin muutoksia on puolusteltu välttämättömyyksinä.

Perjantainaamuna luukusta tipahti neljä lehteä kolme kuvassa näkyvää ja vain yksi ei kuulunut joukkoon, niittäin Turun Sanomat vaikka painetaankin Salossa ei ole ainakaan vielä mennyt Sanoma-talliin. Muut siis Hesari Rakennuslehti ja Rannikkoseutu ovat toistaiseksi Erkon säätiön ja Koneen Herlinin määräysvallassa.

Valittelimme Sankari ja Sannikka jutussa viime lauantaina  kansliapäällikkö Varhilan kohtuutonta kohtelua perjantai-iltana. Tarkkasilmäinen kommentaattorimme Aku syvensi näkemystä:

”Ylen aahstuudiot ja kaikenmaailman yksittäisen toimittajan nimiin lavastetut jorinalismit ovat olleet niin monta vuotta niin surkeaa maksavan asiakkaan aliarviointia, että rehellisimmänkin demarin olisi aika alkaa kysyä kriittisesti Ylen pyhäinjäännösaseman perään ja perusteisiin. Eihän tässä ainaisessa agendavanukkaita tarjoilevien toimittajien sähläämisissä ole mitään järkeä ja sen arvokkaampaa kuin rehellisissä valemediassa.”

Aku ei ole väärässä Ylen suhteen paitsi, ettei se mikään demarien tuuti ole. Eli kriittisyyttä pitä olla ja tarkasti on seurattava mediamaailman kehitystä –
Yle- Sanoma- Some koko linjalla.
Se vaatii vastaanottajalta paljon puhumattakaan toimittajista, joilla on liian usein  korpin silmät ja joilla kriittisyys ja pahansuopaisuus ovat synonyymejä.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

2 vastausta artikkeliin

  1. Aivan,ei missään tapauksessa ole demareitten väline. Ylen poliittinen toimitus on manerisoitunut hallitusvastaiseksi räksyttäjäksi, hallituksesta toiseen. Se on yksi asia. Toinen on, että sosialidemokraatit ovat yleensä inokkaimpia Ylen aseman puoltajia, maksoi mitä maksoi. Valitsin Ylen arvosteluun kärjekkään ivailmaisun, joka vei liikaa huomiota. Vastuu väärinkäsityksestä demareitten roolista on minun. Laadukas julkisen palvelun kanava tarvitaan.

  2. Aku, olen kanssasi samaa mieltä siitäkin, että me demarit puolustamme silmä ummessa julkisesti omistettua. Huonoa ei pidä puolustaa. Sellaisenkin ilmiön olen havainnut, että itsenäisyyden ja riippumattomuuden nimissä halutaan olla puolueellisesti niitä vastaan, jotka tukevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa