Mikko Rönnholm

Sankareita elämän

Terveydenhoidon väki sanakareita Kuper 20200327

Simo Kuper kirjoitti FT:ssä osuvasti muutoksesta:

Joka ilta kello kahdeksan, perheemme ja minä seisomme parvekkeellamme ja liitymme suosionosoituksiin ranskalaisille terveydenhuollon työntekijöille. Suosionosoituksia on uusin globaali rituaali, joka leviää italialaisilta parvekkeilta Brasilian slummeihin.
Laajemmin sanottuna terveydenhuollon työntekijän kultti korvaa sotilaan kultin. Pitkällä aikavälillä monien maiden terveyspalvelut voivat saada enemmän varoja, joista he ovat menettäneet vuosiensa. Lääkäreistä voi tulla etuoikeutettu kasti.
Puolustus on todennäköisesti valtion suosituin tehtävä, mutta jo ennen koronaviruspandemiaa se määritettiin uudelleen tarkoittavan puolustusta sairauksilta. Se sopii ikääntyvän väestön aikakauteen, jolloin terveydenhuolto on ennennäkemättömän tehokasta ja sodat valtioiden välillä ovat melkein kadonneet.

Elämän puolesta toimivat sopivat tosisankareiksi syystä ei vain koronan vaan jokapäiväisen elämän olosuhteissa. Kuper vielä vahvistaa asenteen muutosta:

Vertaa sitten lukuja. Terroristit ovat tappaneet noin 135 ihmistä Isossa-Britanniassa vuodesta 2001; yli 7000 brittiläistä sotilasta on kuollut konflikteissa vuodesta 1945 lähtien; mutta 20 000 brittiläistä kuolemaa koronaviruksesta olisi  ”paras ennustus”, sanoo Ison-Britannian hallituksen tärkein tieteellinen neuvonantaja Sir Patrick Vallance.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa