Mikko Rönnholm

Putinin kanssa on nukuttava koiran unta

Kaj Stenvalla Hs 20211228JPG

Kaj Stenvall alkoi maalata kuvia ikonisista vallankäyttäjistä kerrotaan Hesarin kuvatekstissä. Ikoninen voi tarkoittaa symbolista, käsitteellistä tai perinteisen kuvallista. Ankka oli taruolentona näitä kaikkea, mutta mitä Vladimir Putin on. Kyllä hänkin taitaa olla vähän kaikkea: Venäjän vallan symboliksi hän on itsensä ylentänyt ja kaiketi putinismi on käsite. Mutta kyllä perinteine kuvallisuus viehättää Putinia ja hän näkee itsensä mielellään kovana kundina, aivan kuten länkkäreitä elokuvissa kuvataan.

Taiteilija osaa kuvata.  tämän puolen. Mutta miten Putin tuntevat hänestä ja hönen aikeistaan sanovat sanovat:

Pari esimerkkiä:

  • Tavallisesti suorapuheinen Tarja Halonen oli vaivautunut ja kiertelevä itse asiasta kuultuna ohjelmassa. Hän muisteli menneitä ja siirsi nykyarvioinnista vastuun seuraajalleen Sauli Niinistölle.
  • Putinin Turun ajan kaveri  Anders Blom TS 17.12.2021 näkee Putinin puheet valmistautumisena omiin vaaleihin. Hän päättää hyväuskoisesti Euroopan kompassi kolumninsa:

 Presidentti Sauli Niinistön aloite Euroopan turvakokouksen 50-vuotisjuhlakokouksesta 2025 on vähitellen saanut kannatusta ja ymmärtämystä niin Yhdysvalloissa kuin Venäjälläkin. Suomi sai roolin toimia Etyjin puheenjohtajana vuonna 2025. On Suomelle ja Euroopalle onneksi, kun suurvaltasuhteissa löydetään uudelleen liennytys. Huom. sana kun 

 

On erinomainen asia Suomen kannalta, että meillä on suorat yhteydet Venäjän Vladimir Putiniin. On ymmärrettävää ja varmaan viisastakin, että ystävät ja kaverit toimivat harkitun pidättyväisesti.

On myös ilmeistä, että perinteinen epäluulo kirvoittaa koviakin arvioita ehkäpä yli lyöntejäkin Putinin uhasta. Mutta on niissä realismiakin kuten Vainion pilapiirroksessa.

 

Meidän on elettävä tässä ja nyt.

Ja toivottava, että Putinin tarkoituksiin riittäisi  se, että pääsee  ”tasavertaisena” neuvottelemaan  presidentti Bidenin kanssa. Mutta kyllä meidän on ymmärrettävä, että vaarallista tällainen peli on ja että tällaista peliä pelaavaan on suhtauduttava asiallisen epäilevästi, jäljet kun pelottavat.

 Ja niin on myös, että me suomalaiset muistamme, että meidän päiden yli sopimisesta ei mitään hyvää seuraa. Olemme siis varuillamme Paavo Lipposen vertausta käyttäen:
On nukuttava koiran unta, toinen silmä avoinna aina.  

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa