Mikko Rönnholm

Puolustakaa pääministeriä vaikka lainaamalla Heidi Schaumania

Puoluekannatus Hs 20211020

Gallup on jämähtänyt. Ylen tutkimuksen yhteydessä ihmettelin, ettei kokoomuslaisten sekoilu siis väärien tietojen esittäminen,  vaikuta äänestäjien mielipiteeseen.

Olin myös vakuuttunut, että talouden  tulokset puhuvat hallituksen puolesta eli että sillä olisi positiivista vaikutusta hallituspuolueiden erityisesti SDP:n kannatukseen. Mutta ei nii näytä käyvän.
Siirryin, kun kansa ei voi olla väärässä, itsetutkisteluun.

Sanna Marinin talousavaukset ovat olleet  oikeita ja ymmärrettäviä.  Kokoomus taas – tämän päiväinen Orpo sen osoittaa, on jämähtänyt menneeseen.
Mutta SDP:n riveistä ei löydy pääministerille tukijoita – Matias Mäkynen vähän yrittää, mutta hankin lankeaa eläkeprofeetta ihmelapasi Kiljusen kiusauksiin. Ja vieläpä Lindenin Akikin samassa sotkussa. Voi meitä.
Siis pääministeri ei saa asialliselle linjalleen omiltaan tukea, sen sijaan sekin sotketaan populistiseen puuhasteluun eläkeasioissa, joissa on korjaamista, mutta ei se tapahdu indeksirukkauksin, vaan palveluja  ja tukea pientuloisille ohjaamalla.

Kauppalehdessä siellä tekstissä sai Sanna Marin tukea uraohjus Heidi Schaumanilta:

 Schaumanin mielestä Suomen kannattaisi olla pragmaattinen. Samaan aikaan esimerkiksi Ruotsissa käydään täysin päinvastaista keskustelua. Länsinaapurissa hallitukselta tivataan, miksei elvytetä enemmän, kun kerran varaa on.

Schaumanin mielestä Suomen kehykset, jotka liittyvät pelkästään menoihin, eivät ole paras ratkaisu.

”Samalla, kun mietitään menoja, pitää miettiä tulopuolta”, hän sanoo ja jatkaa, että Suomi tarvitsee yli hallituskausien ulottuvan strategian, johon kaikki puolueet sitoutuvat.

”Kehyksien sijaan haluaisin nähdä kokonaisvaltaisemman ratkaisun, jossa olisi pitkän aikavälin tavoitteet. Jos on jokin todella hyvä asia, johon voi käyttää lainarahaa, niin en sulkisi sitä pois.”

Jollette kansanedustajat ja ministerit osaa sanoa itse, niin lainatkaa fiksuja!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa