Mikko Rönnholm

Puheenjohtajan vika

Corbun puolueettomana ja hävinneenä 20191124

Demokraatin verkkosivuilla on uutinen:

Britanniassa työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn lupaa pysytellä puolueettomana, jos maassa järjestetään uusi kansanäänestys EU-erosta.
Corbyn on ilmoittanut, että Britanniassa järjestetään uusi Brexit-äänestys, jos hänestä tulee pääministeri.
Corbyn sanoi BBC:n ohjelmassa, että pääministerinä hän ei kampanjoisi EU:ssa pysymisen puolesta tai sitä vastaan.
Puolueettomuus on hänen mukaansa tarpeen, jotta hän voisi pääministerinä uskottavasti panna toimeen kansanäänestyksen tuloksen.
Corbynin luotsaama labour suunnittelee neuvottelevansa uudelleen sopimuksesta EU:n kanssa, jos puolue pääsee valtaan. Sen jälkeen tuloksesta järjestettäisiin kansanäänestys.
Britanniassa pidetään ensi kuussa parlamenttivaalit. Mielipidetiedustelujen mukaan työväenpuolue on kannatuksessa pahasti konservatiivien perässä.

Kuten uutisten lopussa todetaan on työväenpuolue kärsimässä kovan tappion vaaleissa. Boris Johnsonin konservatiivit ovat tämän hetken tietojen valossa saamassa enemmistön ja Labour menettäisi runsaasti paikkoja.
Gallup tuloksen käyrästö kertoo, että Konservatiivit ovat ottaneet Brexit puolueen aseman. Sen sijaan Työväenpuolue ei ole saanut samanlaista nousua Brexitin vastustajien joukoista. Syy on selkeä ja nyt julkisesti julistettu:
Se on epäsuositun puheenjohtajan Brexit myönteinen kanta. Puolueen enemmistö ja johto ovat eri linjoilla. Vain hyvät paikalliset ehdokkaat voivat estää osin katastrofin, mutta häämöttävä tappio on puheenjohtajan ja hänen läheistensä ultrakova menneisyyden linja.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa