Mikko Rönnholm

Pormestarit pitävät Kokoomusta ykkösenä – toistaiseksi

Puoluekannatus Yle 20211007JPG

Kannatuslukemissa näkyy edelleen kokoomuksen hyvä kuntavaalitulos, arvioi Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

– Kuntavaalien jälkeen kokoomus on ollut selkeähkössä johtoasemassa kaikissa puoluekannatusmittauksissa. On huomionarvoista, että tilanne on ollut hyvin stabiili jo kolmatta kuukautta putkeen, ainakin kärkipuolueiden osalta, Turja sanoo. Yle 7.10.2021

Tämä ei ole huono kuvaus tilanteesta.

 

Vaikka kokoomus on valtakunnanpolitiikassa saanut Hesarin faktojen tarakastajilta  lunta tupaan löysistä talouspuheista,  jatkuu Kokoomuksen pormestareiden kuherruskuukausi vielä suurissa kaupungeissa.

Turun kohdalla nähdään, että pormestarimalli on syrjäyttämässä puolueiden ja niiden valtuustoryhmien asemaa.
Voi olla, että jotkut kovat pormestarimallin kannattajat huomaavat, että selkeys kirkastaa pormestaria ei muita eli apulaiset ovat apulaisia.

Vihreiden temppupoltiikka ei ole onnistunut nostamaan vihreiden kannnatusta, vaikea on uskoa myöskää vt. puheenjohtajan kykyihin tässä suhteessa. Hallituksen kannalta tämä tietenkin lisää arvaamattomuutta, kun Vihreät ja Keskusta vuorotellen  kipuilevat.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Mielenkiintoista, että hallituksen balanssipuoleena on toiminuty usein Sdp:n lisäksi, jolle tasapainottava rooli syntyy pääministeriyden myötä, Vasemmistoliitto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa