Mikko Rönnholm

Pelko ja ahneus voittavat periaatteet

Venäjän oligarkit voimattomia 20220302
 Max Seddon FT in Moscow  otsikoi artikkelinsa, että Venäjän oligarkit ovat voimattomia estämään Putinin Ukraina sodan.

Se johdatti miettimään, että niin samanlaista se on  Putinin Venäjällä nyt kuin Hitlerin Saksassakin aikoinaan. Raha ja omaisuus ohittavat kristilliset arvot ja ihmisoikeudet. Jokainen puolustautuu, että ei ole vaihtoehtoja tai että vaihtoehdot ovat omalta kannalta mahdottomat.

Neuvostoaikana kerrottiin vitsiä: Jo kysyttiin, mikä ranskalaiselle, britille tai venäläisellä elämän hienoin hetki:
Ranskalainen sanoi, että se samppanjaa ja rakastajattaren kanssa, britti sanoi takkatuli ja viski.
Venäläinen sanoi, että se on kun oveen koputetaan aamuyöllä ja kun voi vastata, että Vladimir Valdimirovits asuu seuraavassa kerroksessa.

Max Sedan lopettaa juttunsa :

”Älykkäät oligarkit ymmärtävät, miten asiat täällä toimivat, ja tyhmät eivät ole enää oligarkkeja”, Kremlin korkea virkamies sanoi. ”Jokainen, joka ei pidä siitä, on ulkona tai vankilassa.”

Venäjän varallisuus on nykyään vielä enemmän keskittynyt muutamien ihmisten käsiin kuin Putinin noustessa valtaan. Boston Consulting Groupin viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 500 venäläistä, joiden nettovarallisuus on yli 100 miljoonaa dollaria, hallitsee 40 prosenttia maan kotitalouksien varallisuudesta. Tämä tarkoittaa, että Venäjän superrikkaat ovat kolme kertaa rikkaampia kuin heidän keskimääräiset kollegansa maailmanlaajuisesti.

Mutta nuo valtavat rikkaudet eivät tuo poliittista valtaa. Ja vaikka Venäjän oligarkit vaatisi Putinilta muutoksia, he eivät silti pystyisi muuttamaan hänen mieltään, sanoi yksi tapaamiseen osallistuneista. ”Kuvittele, että he menevät valittamaan Putinille”, sanoi diplomaatti Euroopan maasta, jossa useat venäläiset oligarkit omistavat suuria omaisuutta. ”He sanovat: ’Voitko tarkistaa politiikkaasi? Menetin 4 miljardia dollaria viidestä miljardistani. Putin sanoo: ”Haluatko pitää yhden miljardin dollarin?”

Kuvassa Venäjän oligarkit käskynjaossa 20 metrin päässä Putinista. Kunnia asia on kuulua lännen pakotelistoille, muutoin on epäilyttävä kansan vihollinen. Häpeällistä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa