Mikko Rönnholm

Nyt kun kesä mennyt on vai onko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyskuun 1. päivä oli kesän parhaita : aurinkoa ja lämmintä – tosin tuulta ja vieläpä sinilevää, mutta kesäistä.

Naantalin vanhasta venehaminasta kun lähtee, saa olla tarkkana ettei kolhi airoilla arvoaluksia. Ne ovat suuria ja tehty lasikuidusta niin kuin nykytiedon mukaan  pitääkin:

Nimittäin venettä tyhjentäessäni kuulin, kun pikku poika kysyi äidiltä: – Mikä toi on? – Se on vene, vastasi äiti, johon poika vastasi: – vene  ei ole puinen.

Pienenkin nykyveneen  moottoritehot ovat tuhat  kertaa soutajan  0,1 hevosvoimaan verrattuna.
Nesteen pääluottamusmiehen Kimmo Ahon korville jylisevät moottorit tietävät työtä, me muut pidämme niitä ympäristön turmelemisena. No onneksi veneitä mielellään näytellään laiturissa ja senkin nyt huomasin, että kyllä kromilla käyttöä on; ne ovat loistavat orret kesän jatkoille viipyville pääskysille.

Muinaistulet venetsialaiset tai kesän läksiäiset  on hieno tapahtuma ja kiitos rannan yrittäjille tulista ja tulituksesta. Se on mukava tervehdys naantalilaisille ja muistutus vuoden kierrosta.

Tilastotietoja ei ole, mutta mutu kertoo, Muumimaailmassa oli vilskettä ja että rannan käytettyjen veneiden näyttely on  monille syy poiketa rantaan. Monet ihailevat, jotkut kadehtivat ja minä nautin kylttien hintalappuja lukiessani siitä, mitä ilman voi tulla toimeen. No tämä  ole hyvän kuluttajan puhetta ja siksi onkin syytä sanoa, että vesille halajavat  tekevät oikein, kun ostavat, vaihtavat, kunnostavat ja nauttivat Suomen kesästä muistaen kuitenkin hyvät tavat ja ympäristön kunnioittavan toimintatavan.

Pikku juttu ärsyttävät ja yksi sellainen on tämä laituri N:o 6 nimi Frank.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa