Mikko Rönnholm

Nykykapitalismia on korjattava tai .. ?

Vuokraava kapitalismi Wolf 20190918JPG

Business-maailman pyöreän pöydän jäsenien esitys irtaantumisesta osakkeiden omistajat ennen muita ajattelusta herättää nyky-kapitalismin kritiikistä kirjoittavan Martin Wolfin esittämään heille FT:ssä  vaikeita kysymyksiä .

He ovat oikeassa: pyrkimys maksimoida omistaja-arvo on osoittautunut kyseenalaiseksi oppaaksi yritysten johtamisessa. Mutta tuo oivallukset on alku, ei loppu. Heidän on kysyttävä itseltään, mitä tämä ymmärrys tarkoittaa kuinka he määrittävät suhteensa oman palkkaansa siihen, kuinka he hyödyntävät ja myös – todellakin luovat aktiivisesti – vero- ja sääntely-aukkoja.

Heidän on myös harkittava toimintaansa julkisella areenalla. Mitä he tekevät varmistaakseen paremmat lait, jotka ohjaavat yrityksen rakennetta, oikeudenmukaisen ja tehokkaan verojärjestelmän, turvaverkon niille, jotka kärsivät muutoksesta ja joilla ei vaikutusmahdollisuuksia, terveellistä paikallista ja globaalia ympäristöä ja demokratiaa, jota laaja enemmistö toivoo?

Tarvitsemme dynaamista kapitalistista taloutta, joka antaa jokaiselle perusteltavan uskon siitä, että he voivat olla jakamassa hyötyjä. Sen sijaan näyttää siltä, että meillä on yhä enemmän epävakaa pääoman omistajien kapitalismi, joka on heikentänyt kilpailua, vähentänyt tuottavuuden kasvua, lisännyt epätasa-arvoa ja huonontanut demokratiaa. Tämän korjaaminen on haaste meille kaikille, mutta etenkin niille, jotka johtavat maailman tärkeimpiä yrityksiä.
Taloudellisten ja poliittisten järjestelmiemme toimintatapojen on muututtava, tai ne tulevat häviämään.
Lainaus FT 18.9.2019 artikkelin lopusta.

Näin maailman älyköksi luokiteltu Martin Wolf ja hänen edustamansa laatutalouslehti on ottanut puolueilta niiden tärkeimmän tehtävän: Luoda uuttaa parempaa maailmaa ja / tai estää ihmiskunnan katastrofeja, joita väärät profetiat ja välinpitämättömyys ovat aiheuttamassa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa