Mikko Rönnholm

Niinistön pokka pitää – Salarakkautta Trumpiin on Suomessakin

Trumpin raivo ja Niinistö 20191003JPG

Suomalaisten kun myös muun maailman sivistyneistön sympatiat olivat eilen  vahvasti Sauli Niinistön puolella. (Ylen valitsema kuva puhuu selko kieltä)

Entinen työkaveri oli sitä mieltä, että TP:n pitäisi saada likaisen työn lisää.

Vaivautuneita taisimme olla kaikki tiedotustilaisuutta seuratessa. Ei tietenkään ollut yllätys, että USA:n sisäpolitiikka varasti shown. Vaikutti siltä, että nyt DT on alkaa olla viimeisissä sillanpääasemissa tai saaressa, jossa voi vaan voittaa tai hävitä. Eli, että tämä voisi olla merkki todellisesta uhasta.
Ja tätä kuvaa vahvistaa Janan Ganesh FT:n kolumni, jossa hän arvelee, että republikaaninen tuen menetyksen mahdollisuutta on aliarvioitu.

Yleine mielipide tietenkin ja sitten vielä osavaltiokohtaiset muutokset voivat senaattoreille olla aihe muuttaa kantaansa presidenttiin. Hän käyttää latinkileistä ilmaisua quid pro quo, jonka vosi kääntää pitää saada, jotta kannatta antaa. Hän lopettaa kolumninsa:

Pitäisikö Trumpia tukea, on republikaaneille menossa tarkempaan punnintaan. Ja hyötylaskenta on, -ei veljeys -, se kaikki, mitä se vain on ollutkin.

Tilanteet muuttuvat ja olemme jo niin moneen, moneen kertaan haksahdettu. Trump selviää ja kannattajat todellakaan eivät välitä, vaikka heidän idolinsa ampusi ihmisen kadulla.

Tapahtuu mitä tahansa, niin olisi tärkeää huomat, että Trump ei ole vain USA:n ongelma. Hän on koko maailman ongelma siksi, että hän tekee päätöksiä maailman vahvimman kansakunnan puolesta.

Tämän lisäksi merkitystä Trumpin tapauksella on analoginen merkitys. Eli hänen esimerkkinsä yllyttää apinoimaan – käyttämään samaa totuudesta piittaamatonta taktiikka vallan tavoittelussa. Maailman ongelmana ovat olleet ja ovat  demokraattisesti valitut despootit, jotka nousevat valtaan unohdetun kansan tuella. Valtaan päästyään alkaa sitten demokratian ja oikeusvaltion murentaminen ja sen jälkeen  unohdettua kansaa ei ole.

Taas kerran on kysymys siitä, että niin kutsutun hiljaisen enemmistön välinpitämättömyys on varsinainen syy tällekehitykselle, joka on johtanut -ja pelkään- tulee jatkossakin johtamaan,  tuhoisiin seurauksiin.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa