Mikko Rönnholm

Naurettavia vai periaattellisia vai käytännöllisiä paikkoja

Istumajärjestys 20190503

Istumajärjestys on Paula Risikon, kok mielestä naurettava juttu. No entinen ja oman toiveensa mukaan tulevan tasavallan kakkonen pitää kiinni päivällispöydässä paikastaan. Eikä yhtään naurata.

Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys ja historiasta tiedämme, että perussuomalisten edeltäjät ovat vaihdellet paikkaansa istuntosalissa ja ruotsalaisten paikka on ollut joko oikein tai väärin .
Tiedän myös kokemuksesta, että näissä vähäisemmisäkin kammareissa ei kaikkia aina ongelmitta onnistu; ei vihreillekään sijoittuminen ole ollut itsestään selvä asia.  Ja niinpä kerran sitten jouduinkin tokaisemaan, että kaiketi se teidän oikea paikka ei olisi oikealla ei vasemmalla eikä keskellä vaan ylempänä. Se oli rumasti sanottu ja tietenkin heti kun sammakon olin lausunut halusin sen vetää takaisin.

On tietenkin niin, että oikeisto vasemmisto jana ei kaikkea selitä, kuten nyt vuolaasti selitetään ja niinpä usein puolueita kuvataan toisella akselilla jossa liberaalit ovat toisessa päässä ja konservatiivit toisessa. Voisi siis ajatella, että jakoa tehtäisiin eduskunnan istuntosalissa vasen oikea akselilla ja alhaalta – ylös konservatiivi- liberaalia akselilla. Mutta perinteisesti alhaaala puhemiehen korokkeen lähellä istuvat virkaiältään vanhimmat edustajt, joten ei sitäkään sitten voi otta käyttöön

Joka tapauksessa tämä keskustelu kertoo siitä, että yhteiskunta, puolueet ja aatteetkin ovat muutoksessa. Ja niinpä, kun joskus olen kuvaillut vaaleja satunnaisarvontaa aavistuksenverran paremmaksi, niin nyt tulee mieleen, että miten olisi, jos paikat arvottaisiin. Ja kun yksityisiä markkinaideoita halutaan joka paikkaan sotkea, niin eikö voisi ajatella, että arvonnan jälkeen voitaaisiin käydä huutokauppa paikoista, jolloin sitten paikoille tulisi markkina-arvo.

Tämä tietenkin antaisi suhteellisesti parhaassa taloudellisessa asemassa oleville perussuomalisille yhden valttikortin eli heidän vierastaman euron.

Naurut nauruna ja leikki sikseen ja todettakoon, että Eduskunnasta löytyy aina yksinkertainen enemmistö paitsi silloin kun äänet menevät tasan ratkaisee arpa. Mutta ratkaisu syntyy aina. Eli tyhmintä on pitää naurettavaa asiaa pitkään vireillä.

Pikku juttu tähän: Kyllä rajat ylittyvät eduskunnassa helposti. Sulassa sovussa pakkoruotsista huolimatta perussuomalaiset ja ruotsalaiset keskustan kera vahvistettuna tekivät historiaa valtiopäivien  ensimmäisellä kysymyksellä

Kirjallinen kysymys KK 1/2019 vp
Vilhelm Junnila,ps ym. Kirjallinen kysymys Turun saariston postinjakelun heikentämisestä
Eduskunnan puhemiehelle

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitämme asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Onko asianomainen ministeri tietoinen Postin kyseenalaisesta tavasta tulkita postilain mahdollistamaa poikkeusta keräily- ja jakelutiheyteen Turun saaristossa ja
mihin toimiin asianomainen ministeri ryhtyy, jotta postinjakelu Naantalin, Paraisten ja Kemiönsaaren alueella voidaan turvata postilain ja saaristolain mukaisena myös jatkossa?
Helsingissä 3.5.2019
VilhelmJunnila ps
SandraBergqvist r
HannaKosonen kesk

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa