Mikko Rönnholm

Naantali – Saimaa – Saaristomeri

Naantalin sataman investointi 20210423

Hieno uutinen Meri Auralta.

Innovatiivista ja romutusta fiksumpaa. Ja kun vielä sivutuotteena tuodaan kipsiä Saaristomeren rantapeltojen kipsittämiseen.

Toivotaan, että homma onnistuu ja voin lopettaa rasvan polttamisen eli soutamisen Sulkavan soudussa; Saimaan syväväylä kulkee Partalansaaren koilispuolelta Savonlinnasta Puumalaan. Parin vuoden päästä siellä seilaavat Naantalin merenkulkuneuvoksen paatit. Onnea matkaan.
Kuva Ylen sivuilta

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

 1. Hei,

  Naantalin kaupunginvaltuuston esityslistalla 26.4. on Vennanpaltan (Haijaisissa) aluetta koskeva esitys. Yksityinen kaavan laatija perustelee viiden uuden loma-asunnon sisältämää kaavaehdotusta muun muassa sillä, että Luonnonmaan vapaiden rantojen rakentaminen loma-asuntoja varten tulee lisääntymään.

  Eikö aikoinaan ollut esillä ajatus, että ne vähät vapaat rannat, joita Luonnonmaalla vielä on, säilytettäisiin vapaina, jotta mahdollisimman moni voisi niistä nauttia? Kun nykyistä Luonnonmaan yleiskaavaa laadittiin, oli muistaakseni esillä ajatus, että kaupunki mahdollisuuksien mukaan pyrkisi hankkimaan itselleen näitä ranta-alueita.

  Laitoin kaavaehdotuksen luonnosvaiheeseen mielipiteen, jossa pyysin paremmin ottamaan huomioon alueen luontoarvot. Se ei ikävä kyllä johtanut kuin korkeintaan siihen, että rantasaunarakennusta siirrettiin vähän kauemmaksi rannasta.

  Vaikka nyt näyttääkin siltä, että kaavaehdotus on etenemässä, pyytäisin vielä ystävällisesti, että voisit tarkastella esitystä siitä näkökulmasta, että Luonnonmaalla on enää hyvin vähän vapaita rantoja jäljellä ja näiden säilyttäminen vapaina ja siten laajempien kansalaispiirien käytössä, oli perusteltua.

  Parhaimmin terveisin,

  Juhani Ehojoki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa