Mikko Rönnholm

Naantali pärjää hyvin

SK Kuntavertailu 20210319

 

SUOMEN KUVALEHDELLE on tässä artikelissa  laadittu tilasto-aineisto valottaa Manner-Suomen kaikkien 293 kunnan väestökehitystä, elinvoimaa ja kuntatalouden tilaa 19 eri muuttujan perusteella.

SK:n Tähtikunnat 2021 -aineistossa kunnat on pisteytetty viidestä tähdestä yhteen. Kun aineistossa käytetään suhteellisia lukuja, kuntakoko tai syntyneiden lasten määrä ei korostu.
Aineiston ovat laatineet johtava asiantuntija, valtiotieteiden tohtori Timo Aro aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä ja kuntatalouden asiantuntija, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä FCG-Perlaconista.
Kevään 2017 kuntavaalien alla Aro ja Laesterä laativat SK:lle vastaavanlaisen aineiston (SK 11/2017). Tuolloin kuntia tarkasteltiin samanlaisella pisteytyksellä.
Nyt kuva kuntien eriytymiskehityksestä tarkentuu. Edelleen kunnat on pisteytetty viidestä tähdestä yhteen, mutta lisäksi kuntia tarkastellaan kuntatyypeittäin.

Kuten kuvasta näkyy Naantali on parantanut sijoitustaan. Eli hyvin menee. Lähtökohdat kohdata tulevia haasteita ovat hyvät.
Kannattaa tutustua huolella laadittuun artikkeliin. Se antaa valaistusta ja selvittää myös mitä tekijöitä seurataan

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa