Mikko Rönnholm

Money talks tarkoitta että rahaa ratkaisee

Rahamiehet Heinäluoma ja Wahlroos 20200209jpg

Kuinkas sattuikaan, että näppäilyvirheen takia ilmestyi selaillessa samalle aukeamalla kaksi kuvan herrasmiestä.

Jotain sellaista tahatonta komiikkaa on siinä, että MEP ja Suomen ääniharava Eero Heinäluoma,sd istuu kuvassa  Euroopan Parlamentissa ja haastattelu on Kotimaa otsikon alla. Haastattelun hieno puoli oli siinä, että Eero on ilmeisesti löytämässä tehtävänsä eurooppalaisessa yhteisössä, vain eduskunnan kuppilan puute kiusaa. Sen sijaan Mr. Money on ehkä hauska ja vähän ajattelevalle tittelin ansainta viimeisenä ylijäämäisen budjetin tehneenä valtionvarainmininisterinä  on kyseenlainen  kunnia.

Toinen kuva on Mandatumin julkaisusta:

”Jos loputtomiin sanoo samaa, ennemmin tai myöhemmin sitä on oikeassa”, Björn Wahlroos aloittaa ennustuksensa tämän vuoden markkinoista ja maailman tapahtumista.
Wahlroosin mukaan kaikki möröt, kuten kauppasota ja Brexit, jotka ovat vaikuttaneet osakemarkkinoihin ja aiheuttaneet markkinoilla volatiliteettia, ovat nyt tulossa maaliin.
Wahlroos ennustaakin tietynlaista tasaisuutta, paluuta viimein jonkinlaiseen normaaliin. Tätä näyttäisi tukevan niin dollarikorkojen tuottokäyrä kuin muiden valuuttojenkin kehitys. Hän ennustaa, että korot nousevat, mutta maltillisesti. Jopa niin maltillisesti, että varsinaisen sijoitustoiminnan kannalta sillä ei ole dramaattista merkitystä, vaikkakin pankkitoiminnan kannalta toki ainakin Euroopassa jonkinlainen vaikutus.

Ensimmäinen virke on todellista viisautta; se vois olla sukua niiden ekonomiopiskelijoiden rahankeruuoperaatiolle, jossa he lähettivät talaousennustekirjeen  10.000 firmalle ja kertoivat uudesta keksimästään ennustemetodista . 5.000 kirjeissä enneustettiin suhdanteen nouseva ja 5.000 laskevan . Sama toistettiin 5.000 oikean vastauksen saaneelle seuravana vuotena. Ja sitten kolmanneksi vuodeksi ennusteesta tuli maksullinen ja  2.500 oikean ennustukseen saaneelle ilmoitettiin, että  1.000 € voi tilata heidän seuraavan vuoden ennusteen. Tarinan mukaan kaverit ovat menestyviä ja arvostettuja investointipankkiireja.

Pikku virheitä voi syntyä myös esimerkiksi siitä, että jos sanotaan kun Heinäluoma eli Mr. Money talks, että se tarkoittaisi Rahaa ratkaisee.
Sen sijaan taas Wahlroosin puheen sisällöstä voi sanoa, että Money talks eli raha ratkaisee

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa