Mikko Rönnholm

Naantali ei ole huono paikka asua, työssä käyvälle ja eläkkeellä olevalle

Naantali pärjää hesarin vertailussa 20200522jpg

Olen tällä palstalla kehunut Hesarin tilastotiedoista laadittuja  analyyseja. Ja taas siihen on aihetta.

Kaikkea mahdollista ei kaikkiin mahdollisiin pysty mukaan ottamaan. Siitä huolimatta kokeilemalla ja ihmettelemällä tulee miettineeksi monia esimerkiksi asuinpaikan valintaan liittyviä kysymyksiä.

Pääkaupunkiseudun vetovoima on työpaikoissa ja palkoissa. Ja maaseudulla kustannuksissa. Sen selviää näistäkin vertailuista.

Esimerkiksi Naantalissa 3.500 euron  kuukausipalkka vastaa Helsingissä  3.850  Sen sijaan kustannuksissa pääkaupunkiseudulla asuminen tulsi yli 1.000 euroa kalliimmaksi, joten Naantali päihittää Helsingin kerrostaloasujan olosuhteissa. Tilanne Helsingin kannalta paranee jos voi luopua autosta.

Erot eivät ole ratkaisevia taloudelliselta kannalta paitsi ettää työ ratkaisee. Muilta osin  kysymys on paljolti muustakin: Elämisen laatukysymykset painavat ja niissä taas yksilöllisillä mieltymyksillä on merkitystä. Ja sitten tullaan siihen käytännölliseen viisauteen, että kaikkea  ei voi saada sekä että lähes kaikkeen tottuu.

Hyvässä työpaikassa olevalle Naantli on loistava paikka, eläkkeelläkin täällä pärjää, työtä etsivälle nuorelle olemme haastava, kuten nykytermilla kuvataan.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa