Mikko Rönnholm

Metamorfooseja

Maailma muuttuu ja niin kylpyläkin 20200117

Taiteessa ja  tieteissä törmää hienoon sanaan metamorfoosi, joka tarkoitta on muodonmuutosta.

Naantalin ympäristössä on sellaisia tapahtunut – kylpylän ympäristössä. Ruonanojan suisto muuttui hienoksi puistoksi. Sen suunnitteli silloinen kaupunginpuutarhuri Olavi Hinkkanen , jolla oli silmää kauneudelle, jonka hän  tartutti  koko puisto-osastoon. Esitin aikoinani, että hänen merkittävän elämäntyön kunniaksi tuohon suiston keskelle jätetyn koivuja kasvavan saaren nimeksi olisi annettu Hinkkanen.
Ei esitys saanut kannatusta.  Saari on poistettu – Hinkkasen merkitystä se  ei vähennä.!

Ritva ja Pekka Niemi saivat matkailun Oscarin.
Se tuli ansioista, joista vähäisin ei ole Naantalin kylpylä. Siinä on merkittävä muodon muutos, kun entisen lasten tuberkuloosiparantolan tilalle on tullut hoitoja ja iloja tarjoava monipuoline kylpylä. Ja matkailumme on sen myötä saanut vuoden aikojen vaihtelun kestävän lippulaivan ja monet naantalilaiset ovat saaneet samalla pysyvän työpaikan, juuri sellaisia, joita 1980-luvulla kaivattiin Naantalin teollisuus vetoiseen työpaikka valikkoon.

Näkyvämuutos on myös siinä, että hotellilaiva on poissa ja tilalle ei samaan paikkaan mutta saan lahteen on tullut rannalle vedettävät soutuveneet ja kanootit. Siinä on jotain herkkää ja samalla viisasta, sillä tämä myös muistuttaa, että vesillä liikkuminen voi olla myös terveellistä niin liikkujalle kuin ympäristölle.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa