Mikko Rönnholm

Kympin vauhti ei tarkoita arvosanaa

Kaupunginvaltuuston pikakokousten tahti jatkuu: 28 minuuttia eli lähes Ugandan Joshua Cheptegein 26:48.36 kympin vauhdissa.

Kokouksessa Jarkko Kanerva ,vihr. aloitti esittämällä Viestitien eli TSE:n voimalaitoksen kaavan palautusta.

Vihreiden mielestä kaavassa oli nirkkoisesti suojakaistoja järven rannoilla. Ja syyksi epäiltiin sitä, ettei Naantalissa ole enää erillistä kaavoitus ja ympäristölautakuntaa. Latojan tarkennuksena voisi arvata, että puhujan puuttuminen nykylautakunnan kokoonpanosta on varsinainen asiantuntevuuden puutteen syy ellei sitten peräti kyseessä ole ryhmätoveriin kohdistettu neulanpisto.

Henkilöstömenojen lisärahoitustarve

ei johdu kolmen johtavan virkamiehet kokonaispalkkaukseen siirtämisestä eikä ole odotettavissa, että henkilöstömenot jatkaisi alku vuoden tahtiin eli 5% kasvuvahdilla loppuvuotta, vastasi Jouni Mutanen kysymykseeni. Ja tämän halusinkin kuulla ja pistää kovalevylle.

Ja sitten olikin aika aloitteiden

Jari -Antti Hörkkö, kesk. ensin lievästi protestoiduttuaan oman punkkirokotus aloitteen kohtalon puolesta, teki uuden aloitteen naantalilaisen pientä pienemmän rengastien kehittämisestä Velkuan saarien kautta Rymättylän saaristoon Pakinanainen -Ruotsalainen linjalle ja sieltä takaisin pienelle rengastielle kohti Velkuaa. Muita reitti ideoita oli ja kanootilla voitaisiin kiertää Otava ym.
Näissä oli kyllä hyviä aihioita selvää yritystä kehittää jotain uutta. Vakava huomautus:

Muistakaa soutuvene on ollut ja sen soisi olevan saaristolaisen ja miksei turistinkin kulkupelinä!

Trumpit eik kui Tumpit ovat tympeitä, siinä Jarkko Kanerva oli oikeassa. Ja on oikein kohtuullista, ettei uimarannoilla polteta, Ehkä kuitenkin vois aloittaa tupakointialueilla ennen totaalikieltoa.

Onko meillä korvaa kuulla

Kaupunginvaltuusto sai kuulla sairaanhoitopiirin vt. johtajaa Göran Hongaa, joka osallistuu seitsemännen  pääminierin aikana sote-kuvioihin.
Tämä kova puu / luu Honka g:llä on suorapuheinen pohjalainen.

Kurjuuden tasaamisesta puhui hän jo aikoinaan. Nyt hän valisti meitä:

Digitalisaatiosta ei ole nopeaa apua ; se kestää kymmen vuotta eikä hän usko että ennen vuotta 2030 tulee mitään ulkopuolista apua. Hommat täytyy hoitaa ihan itse kunnissa ja nykyisissä sairaanhoitopiireissä.

Menikö tämäkin kuuroille korville, kuten liian usein tuppaa  käymään, nähdään kohta alkavan budjetin ja taloussuunnitelmien käsittelyn yhteydessä

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa