Mikko Rönnholm

Kyllä ei nähdä metsää aukoilta

Avohakkuu sulkava 20210713

Identiteetti politiikka jyllää.

Vihreiden vanha konsti on käytössä. Pitää riidellä hallituksessa hyvien asioiden puolesta. Aikoinaan hallituksesta piti lähteä ydinvoiman takia; Turhaan silloinkin.
Nyt parivaljakko Ville Niinistö ja Emma Kari ovat Maria Ohisalon, puheenjohtajkisan voittaneen, kimpussa.

Keskustalle tämä sopii paremmin kuin hyvin. Mikä onkaan parempaa kuin puolustaa 6000.00 metsänomistajaa.

Sosialidemokratian tehtävänä on ymmärtää kokonaisuuksia: EU:n ympäristöpyrkimyksiä ja kansallista taloutta. Ja ne ovat yhteensovitettavissa ja se on pointti, joka on pääministerin kerrottava selkokielellä.

Suomalainen metsänhoitoon sopii avohakkuutkin pienessä määriin ja suojelu sopivassa suhteessa. Ja kaiken lisäksi bioraaka-ainetta tarvitsevat kaikki sekin on selvää ja sitä ei mitään saa paremmin kuin Suomesta. Ja nielujakin on ja niitä voidaan lisätä.
Ja sekin on selvää, ettei kuitupuuta pidä polttaa – energiaksi vain ne osat jotka eivät puuraaka-aineeksi kelpaa eikä niitä kantoja pidä maasta poistaa eikä metsämaata varsinkaan raivata pelloksi.

Ja kaiken lisäksi metsänomistaja omistaa puun, mutta ei ilmastoa. Ja metsänomistajan on kannettava suurempi osuus yhteiseen pottiin eli osallistuttava myös reilusti julkisen varojen keruuseen muistaen, että aika paljon julkinen puoli metsään satsaa.
Ja teollisuuden on myös maksettava puun käytön oikeudesta yhteiskunnalle.

Ja kaikkien myös dunareiden on saatava osuutensa ja niillekin, joita teollisuus on kovalla kouralla rakennemuutoksen nimissä kohdellut on annettava riittävä toimeentulo muuttuneissa olosuhteissa.

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa on yksi viisaus.
Ja toinen on näytelmän  Pohjalaisten Saltun todistajalausunto ohjeeksi Suomen edustajille: ”Sanotaan , että Salttu on huono mies, mutta ei hän niin huono ole, että rupeaisi oman talon väkeä ilmiantamaan”

Ps.SDP:n I varapuheenjohtaja  Niina Malm imatralainen perheenäiti-pääluottamusmies  eli arjen asiantuntija ja olemukseltaan aito oli MTV:n areenalla joutunut onnettomaan rooliin. Toimittajta ja muut panelistit ylennkatsoivat häntä. Se oli ärsyttävää.
Mutta on se niinkin, että  esiiitymisvalinnoissa pitää otta huomioon aiheet, asiat ja valmiudet. Niina sta tulee hyvä, mutta nyt tehtävä oli hänelle mahdoton.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa