Mikko Rönnholm

Kumpi huolestutta enemmän ilmasto voi sijoituksen arvo?

Wall Streetin vihreä mantra 20210129JPG

Kannattaa lukea FT artikkeli aihheesta

Juttu päättyy:

Wall Streetin uudet vihreät soturit pyrkivät luomaan uskottavampia raportointistandardeja skandaalien ja kuplien välttämiseksi. He myös kehottavat hallituksia ja yrityksiä luomaan enemmän investoitavia vihreisiin hankkeisiin. ”Tarvitsemme laajamittaista yksityistä pääomaa, jotta voimme rahoittaa siirtymisen nollatasolle. Julkinen raha ei voi tehdä sitä ”, Hildebrand sanoo. Ehkä se toimii.

Mutta sillä välin keskustelu riehuu vihreissä piireissä: onko Fink epätodennäköinen sankari? Opportunisti? Aikamme symboli? Tai muutoksen katalysaattori?
Epäilen, että vastaus on sekoitus kaikkia näitä. Mutta on selvää, että 2021 on todennäköisesti vuosi, jolloin vihreä tapaa Wall Streetin ahneuden ja pelon. Rahoitus liikkuu joskus oudoilla  linjoilla.
Gillian Tettin tulevasta kirjasta: Uusi tapa nähdä liike-elämässä.

Tuo artikkelikuvkaappaus kertoo dilemman. Rikkaat eivät ongelmaa aiheuta, vaan ongelma  syntyy kun kansa pääsee mukavuuden makauun. Ja kuten juttu kertoo, niin luontoon lentäneet pankkiirit havahtuivat kun savu tuli heidän luonnon reviirille. Ajatlekaapa tilannetta, että meillä olisi lentokoneita kaikilla kuten heillä. 

  Vuonna 1970 maapallolla oli vain 250 miljoonaa autoa. Määrä kaksinkertaistui 16 vuodessa puoleen miljardiin ja siitä edelleen miljardiin 25 vuodessa.19.8.2011 ja vuonna  2018 automäärä oli kasvanut 3,5 miljardiin.
Muistelen tuolloin opiskeluaikana nähneeni sellaisen 1900 luvun alun artikkelin, jos ihasteltiin ja ihailtiin  hiljaa katuja likaamatta liikkuvia autoja. Ja varmaan auto olikin huima harppaus ihmisen liikkumisessa. Ja sitä se on edelleen. Ja suomi tästä kehityksestä harvaan asuttuna maana on hyötynyt
Suomessa kehitys on ollut reipasta vaikkei maailman luokkaa se on vain viisinkertaistunut vuodesta 1970.
Nyt sitten on kaikkien on havahduttava. Ehkäpä herätys noudattaa samaa kuin yhteiskunnallinen kehitys eli sitä vie  talous ja tällä taloudella tarkoitan niitä, jotka omistavat tuotantovälineitä ja hallitsevat pääomia.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa