Mikko Rönnholm

Koulutoveri on poissa

Villan hauta 20201015

Luokkatoverini Marja-Leena Villa myöhemmin Kurkilahti siirtyi ylioppilasluokkamme ensimmäisenä ajasta ikuisuuteen syyskuun 9 pnä 2020.

Olin Marja-Leenan kanssa samalla luokalla koko oppikoulun ajan. Mielessäni tulen vastaan Marja-Leena 61 vuotta sitten lämpimänä syksynä neljän kaverini kanssa Olimme yöpyneet  laavulla, jonka tekemiseen olimme saaneet maanomistajalta Marja -Leenan isältä  luvan. Vitsailimme, että käytkö sammuttamassa meidän nuotion. Ja niin sitten kävi, että huolimaton sammutuksemme aiheutti kolmen hehtaarin metsäpalon. Huonon suunnistustaitomme johdosta laavu ja suurin osa palosta oli Haijaisten Alitalon puolella. Villan kymmenen aarin vahingosta emme joutuneet korvaamaan.

Arvelen kaikkien luokkatovereiden muistelevan Marja-Leenaa suurella lämmöllä ja myötätunnolla. Lämmöllä siksi, että hän oli aina ystävällinen ja yksi meistä numeroa tekemättä. Ja myötätuntoa tunnemme hänen raskaan ja pitkään kestäneen sairauden rasituksista.

Ja sitten vielä yhteiskunnallinen ulottuvuus. Marja-Leenan kotitila palveli vuosia raisiolaisten virkistysalueena ja on nyt siirtynyt Naantalin kaupungin omistukseen. Joten Marja-Leenan suvun nimi jatkaa elämäänsä Naantalin historiassa.
Marja-Leena uurna on sukunsa haudassa Naantalin  kirkkomaalla. Syksyiset lehdet toivat väri kauniille paadelle, jonka äärellä annoin muistojen virran kulkea täältä sinne jonnekin.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa