Mikko Rönnholm

Kevät veden pinnalta

Liukumäki Kultarantaan 20190429JPG

Puhutaan Worms Viewsistä madon näkökulmasta vastakohtana lintuperspektiiville. Soutuveneen penkillä on maailmaa katselee ehkäpä sorsan tai jos vähän komeammin haluaa sanoa joutsenen vinkkelistä.
Ja tietenkin toinen juttu on se, että maalla ollaan viisaista kun merellä sattuu vahinko. Tällöin katsellaan maalta merelle ja veneestä taas päin vastoin. eli toisinpäin.
Tästä kokemuksesta ja yhdistettynä sellaiseen vaatimattomaan vapauden tunteeseen on kysymys soutamisessa. Kuntoilu tule sivutuotteena.

Vesi on ollut alahaalla, niin, että lähtiessä näkee Ovaskan Jaskan luovuudesta: Betonirenkaiden päälle rakennetuista huokausten sillan kuutiomaiset ylärakenteet lepäävät pyöreiden perustusten päällä. Muistan nuorena teekkarian  50 vuotta sittenJaskalla kertoneeni, että betonia pitäis huokoistaa, jottei se rapaudu veden pinnan kohdalta. Jaska sanoi, että  se kestää kyllä hänen aikansa. Niin se on, että monet hienommat rakenteet ovat pettäneet.

Kaurakareilla on Lebensraum / elintilakamppailu käynnissä; Lokit ja hanhet ja merimetso sekä merimetsolaivueet ovat siellä lehmän naapuruudesta kissamassa. Tämä on vain oma tulkinta, eikä samanlaisista merkesitä huolimatta, tilanne ole aikaisempina vuosian tilannetta muuttanut.. Niin on varmaan nytkin käyvä.

Ja sitten vastaus viikonvaihteen tarkkasilmäisille rannan tarkkailijoille:

Kultarannan rakennelma ei ole liukumäki, vaan rakenteiden suojausmuovia. Mitä siellä alla tehdään, siihen ei veneestä pystyarvioimaan.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa