Mikko Rönnholm

Kaupungin saari on suojeltu

Riihiluoto ja Ryövärit 2019-06-23

Tuulta päin sarja jatkuu poikkeuksella: Eii ollut mitä päin mennä, piti valita  ja niinpä vanhoja muistellen  Luonnonmaan ja saarien välistä länteen suunta ja vanahan kaupungin etäisimmät saaret

Kymmenen vuotta sitten tällä palsatalla arvuuteltiin kuvan saarien nimiä. Ja oikeita  vastauksia tuli Ryynäsen Vekkeltä ja Vänttisen Leenalta sekä sitten seuraava lahden toiselta puolelta

Mahtaisiko saari olla nimeltään Riihiluoto. Jos on, on kuvassa näkyvä pienempi saari Ryöväri. Molemmat sopivat soveltaen talouspolitiikkaan, ainakin mitä valtioon tulee. Riihiluodon kulmilla on muistaakseni perimätiedon mukaan myös joskus vedetty suomukalanuottaa.
Kiitos Mälsälään entisen rajasaaren tunnistamisesta ja perimätiedosta. Riihiluoto – Ryöväri saaret pinta-alaltaan 4.31 maata ja 2.7 ha vettä hankittiin Naantalille 30 vuotta sitten 192.600 markan hinnalla. Hinta vastaa n. 96.000 euroa. Pari vuotta aikaisemmin oli hankittu 2.55 ha Vesper niminen tila Katavaluodosta 80.000 markan ( 46.000 euron) hinnalla. Riihiluoto rauhoitettu saari.
Pitkään aikaan ei ole tehty hankintoja eikä kaupungin rantaomaisuus juuri lisääntynyt kuntaliitosten ansioista. Tässä suhteessa olemme taantuneet emmekä huolehtineet riittävällä tarmolla tulevaisuuden virkistystarpeista.

Eipä tässä ole paljoa tapahtunut paitsi se, että rahanarvo on heikentynyt vain 12,6 prosenttia eli nykyrahassa saarista maksettiin 108 euroa.

Hankinnan jälkeen tehty päätös suojella Riihiluoto ei ollut nykypuolueiden  keksintö; Se oli vanhan hyvän ajan konsensushenkinen ratkaisu, jonka takana oli ajatus, että suojelemme ympäristöä itseltämme ja myös siltä, että  jälkeemme voi tulla sellaisiakin päättäjiä, joiden sormet syyhyäisivät käyttää saaria muihin tarkoituksiin.
Tiedän, että päätöstä on arvosteltu, ihmeteltykin. Mutta se oli viisaasti tehty.

Jotain alkuperäistä saa olla lähelläkin.

 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa