Mikko Rönnholm

Kärrypoika näki eteenpäin

Rannan autot ja Armas Rönnholm 20190816jpg

Naantalin ranta – meidän naantalilaisten olohuoneen mukava nurkkaus. Se on ollut luostarin kupeessa ja  liikenteen solmupiste – laivavuoroja  parhaimmilla yli 30 ja kaupallinen toiminta rantamyynteineen keskittyi rantaan ja siitä lähtevälle Alekasanterinkadulle.

Kulkulaitokset muuttuivat ja Naantali niiden mukana. Raino Puottulan kuvista, jotka Leinon Jocke on taltioinut, on tehty kuvakollaasi,  joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Tänään on Armas Rönnholmin syntymästä kulunut 121 vuotta. Kärrypoika eli ja kasvoi Naantalin kehityksen mukana. Hänen viimeinen valtuustokausi alkoi 50 vuotta sitten. Hän muisteli mielellään menneitä, mutta katsoi eteenpäin ja toimi. Hänen aloitteellisuuden ansiosta autoliikennettä rajoitettiin rannassa.

Ei se itsestään edennyt, vaan mm:ssa Mäkisen Pena Tavastin Killan ja koko rannan ravintolatoiminnan maineikas kehittäjä ei asiasta aluksi idealla lämmennyt. Matkailuintoinen kaupunginjohtajakin epäili ja poliisi ei tykännyt ehdotuksesta.
Rantaparlamentin perustajajäsenen näkemys vähitellen pääsi voitolla. Naantali teki viisaasti ja loi edellytyksiä miljöölle, jossa viihdytään.
Pien lippalakin nosto Armakselle on paikallaan.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa