Mikko Rönnholm

Kärkiehdokkaat – Spizenkandidaten: Timmermans Primus inter Pares

Timmermans ykkönen 20190515

Susanna Turunen on Yle EU- erikoistoimittaja. Hän kuuluu toimittajien kaartiin, joka mielellään tietää vähän enemmän kuin muut. Pitkä kokemus ja ylätasolla liikkuminen on ehkä jättänyt jälkensä. Siksi olin iloisesti yllättynyt, että hän oli koonnut suomalisen raadin arvioimaan kärkiehdokkaiden keskustelua / väittelyä. Niin ja ällä kerralla Pariisin kirjeenvaihtaja Anna -Liisa Härkönen oli suomalaistähti  tässä hommassa. Hänen vaikeana tehtävänä oli yhdistää sosiaalinen media tähän ihan livenä.

Silmiin ja korviin pistävää oli keskustelun nopea rytmi ja sekunneista  kiinni pitäminen. Se on EU Parlamentin aikaan saama fiksu käytäntö. valitettavasti ajankohta ja simultaanitulkkaus eivät tehneet debatille oikeutta. Meni siis vähän harakoille.

Lyhyesti virsi kaunis:

Mikä yllätti?

Susanna Turunen: ”Yllätti hieman Weberin laimeus ja toisaalta Timmermansin räväkkyys.”

Tehtäväni ei ole selittää vielä vähemmän puolustaa, mutta sanon kuitenkin, että EPP:n Manfred Weber on insinööri eikä mikään kielivirtuoosi. Hän ilmeisesti kuuluu niihin, jotka voivat sanoa mitä osaavat eikä sitä mitä haluaa.

Sosiaalidemokraattien ehdokas Frans Timmermans suoriutui EU:n kärkiehdokastentistä parhaiten, arvioi Ylen studioraati. Raati antoi hänelle arvosanan 9,5.

Raadin mielestä Timmermansilla oli esiintymisessään mukana tunnetta ja hän puhui tavallisella, ymmärrettävällä kielellä.

Toiseksi parhaan arvosanan (9-) sai liberaalien Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager  nimitti veroparatiisiksi paikka, jossa kaikki maksavat veroja. Taisipa tulla veromyönteisyydessä lyötyä Kaisa Raatikaisen paljon haukuttu tokaisu : Rakastakaa veroja.

No keskustelusta puuttuivat äärioikeistolaiset, joiden sanoma olisi varmaankin erottunut porukasta. Tosin oikeistopopulistisen porukan lähtökohta on metelöidä kotimaassa omiensa joukoissa. Jopa Jussi Halla-aho oli eilen  Radio 1 Brysselin kone- keskustelussa melkein Anttonin kaveri.  Sitä voi flirttailla muiden kanssa, kun oma kannattajajoukko on  uskossa väkevä: Johtaja tietää mitä pitää tehdä. Näin se toimi pitkään Timo Soininkin johdolla, kunnes vallantäyteys pursui yli.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa