Mikko Rönnholm

Juha Haapakosken kirjoitus Naantalin talouden aukosta ei ollut huono

Juha Haapakoski fb 20210523

Juha Haapakoski, kok on Naantalin valtuustossa oma tapauksensa. Hän on tullut valtuustoon menestyksellisen lehtimies-yrittäjä taustalta.  Hän on tehnyt melkeinpä ihmeeksi luokiteltavan tempun Rannikkoseudun mennessä kehityksessä. Juhalla on itseluottamusta. Hän tuntee Naantalin asioita,
Hänen oheinen fb-profilointikin kertoo paljon.

Pidin hänen Rannikkoseudussa ollut mielipidekirjoitusta hänen ”vapaan miehen” sisältä lähteneenä itsenäisenä mielipiteenä.
Huolitellusti tehty kirjoitus ei ollut mitään sanomatonta. Varsinkin kun ottaa huomioon Naantalin kiillotetun paisteessa pullistelevien napamiesten ylenpalttisen kritiikittömän leuhkimisen.
En kehu kirjoitusta siksi, että pitäisin kaikkia Juhan korjausreseptejä hyvinä. Mutta rohkeus nostaa Naantalin  talouden kissa pöydälle ennen vaaleja oli vastuuntuntoinen  teko.
Aiheeseen liittyen olen jo lähettänyt Rannikkoseutuun kirjoituksen aihepiiriä valaisevan alla olevan mielipiteeni:

 

Rahoituksen järjestelyt rasittavat Naantalia

Naantalin taloudessa isoaukko otsikolla kirjoittaa Kokoomuksen Juha Haapakoski 21.5 2021 Rannikkoseudussa seuraavasti:
” Naantalissa on kuitenkin tehty paljon oikein ja siitä ansiot kuuluvat aivan kaikille.  Se hyvä on Naantalin hyvin hoidettu talous. Hyvin siinä mielessä, että rahaa on ollut riittävästi vahvastikin kasvaneiden menojen kattamiseen. Ja nuo menot. kasvavat myös tulevalla valtuustokaudella, ellei menoja pystytä hillitsemään. ”

Kirjoitus oli vakava muistutus todellisuudesta. Eikä Juhan huomio ollut huono; Naantalinkin on valmistauduttava tavallisten kuntien arkeen. Vaistosin Juhan viestin olevan, että henkselien paukuttelut kannattaa lopettaa. Ikävä kyllä suuret tulot ovat tehneet mahdolliseksi kätkeä tulevia vuosia rasittavat epäonnistuneet rahoitusoperaatiot.
Nimittäin ei Naantalissakaan ole kaikessa onnistuttu.
Naantali on tehnyt kaksi koronvaihtosopimusta, joista toinen kestää vuoteen 2031 ja toinen vuoteen 2035. Naantali maksanut niistä jo tähän mennessä 2,447 M€ ”turhia” kustannuksia ja niistä eroon pääsemine olisi maksanut viimevuoden tilinpäätöstietojen mukaan 6,168 M€. Yhteensä tämä rasite on 8,615 miljoona euroa .  Se on enemmän kuin Juhan kirjoituksessa mainittu 8,2 miljoonan euron  henkilöstömenojen kasvu vuoteen 2024 mennessä.
Huomioon ottaen Juhan mainitseman Nesteen menetyksen verovaikutukset on Juhan huoleen todella aihetta.

Mikko Rönnholm, sd Naantali

Juhalliseksi lopuksi lainaus Arkkipiispa Tapio Luoman päivän kolumnin loppu:

Hyvän yhteisen elämän kannalta totuudellisuus on luovuttamaton arvo. Siksi Topeliuksen virren Totuuden Hengelle osoittama pyyntö ”työtämme ohjaa, tietomme siunaa” sopii yhä ohjeeksi.
Siunattua helluntaita

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa