Mikko Rönnholm

Järki on kallist

Ikääntyvä väestö Cavendish 20200509Sieppaa

Yli 70 vuotiaat eivät ole homogeeninen ryhmä enkä usko että niin kukaan on tarkoittanutkaan. Aiheesta kirjoitetaan Suomessa ja maailmalla. siksi, että eristäminen tuntuu loukkaavalta ja siksi, että ikäraja ei kerro suojelun tarpeesta.  Yksi mielenkiintoinen esimerkki oli FT:ssä, kun Camilla Cavendish todisti, etteivät kaikki 70 vuotiaat eivät ole samanlaisia, esimerkkinä oheinen Graham Waltersin tapaus. Asiat uutisoitiin vapun aattona BBC:n sivuilla.
Camilla Cavendish kirjoittaa:

Kaksi kuukautta sitten Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti , että yli 70-vuotiaiden, raskaana olevien ja vakavia terveystiloja kärsivien tulee välttää kaikenlaista sosiaalista yhteyttä 12 viikon ajan. Sillä oli tuolloin järkeä, koska oli selvää, että Covid-19 osuu vanhimpaan kovaan. Mutta ehdotus rajoitusten laajentamisesta kaikille yli 70-vuotiaille, yhdistää eläkeläiset yhteen epäoikeudenmukaisella ja epätieteellisellä tavalla.

No Suomessa Sanna Marin sanoi, että saa käyttää omaa harkintaa ja se osui varmaan oikeaan, sillä Cavendishkin toteaa, että

Yksi iän etu on viisaus ja näkökulma.

Voisiko tähän luottaa ja suhtautua vanhempiin sisariin ja veljiin kuin täysikäisiin!

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa