Mikko Rönnholm

Jääräpäisyys vai järki

Demokraattien esivaali 20200310

Demokraattien esivaali näyttää kääntyvän Joe Bidenin, 77 hyväksi; lukemat ovat selkeät, joten hän voi jo olla yhtenäisyyden puolesta puhuja.

 

”Haluan kiittää Bernie Sandersiä ja hänen kannattajiaan väsymättömästä energiasta ja intohimosta”, herra Biden sanoi. ”Meillä on yhteinen tavoite. Yhdessä voimme kukistaa Donald Trumpin. Me voitamme hänet yhdessä. ”

Vaalien jälkeen Biden viittasi koronaviruskriisiin ja ehdotti, että sekin  olisi syy korvata Trump  Valkoisessa talossa.

”Tällä hetkellä, kun maassa on niin paljon pelkoa, kun koko maailmassa on niin paljon pelkoa, tarvitsemme Yhdysvaltain johtajuutta. Tarvitsemme presidentin johtamista, joka on rehellistä, luotettavaa, totuudenmukaista ja vakaata ”, hän sanoi.

78-vuotias Sanders seurasi tuloksia kotoaan Burlingtonissa, Vermontissa, ja päätti olla tekemättä julkisia huomautuksia – merkki siitä, että tiistaina äänestäneiden kuuden valtion tulokset ovat saattaneet olla huonompia kuin hänen kampanjansa odotti. FT 11.3.2020

Joe Bidenin mahdollisuuksia Trumpia vastaa pidetään lupaavina, sillä hänelle on valkoisten duunareiden keskuudessa kannatusta ja mustatkin muistavat hänet Barack Obaman varapresidenttinä.

Kysymys kuuluukin voiko Bernie Sanders antaa periksi vai jatkaako hän katkeraan loppuun, kuten Hillary Clintonin kanssa kilpailtaessa kävi.
Luulisi, että Trumpin lyöminen olisi Nro 1 ja toisaalta joustavuus voisi nostaa Sandersin agendalta asioita Bidenin kampanjaan.

Jääräpäisyys ja järki käyvät kamppailua.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa