Mikko Rönnholm

Päälle liimatut paperitiikerit ay-liikkeen kimpussa

UPM voimakaksikko 20220127

 

Pekka Lähteenmäki kirjoittaa kattavan kertomuksen UPM:n lakon syistä ja asetelmista. Ideologiasta näyttää vahvasti olevan kysymys.

Metsäyhtiö UPM:n suomalaiset paperi- ja sellutehtaat ja tuhansien ihmisten työt seisovat Paperiliiton lakon takia. Tappiota tulee arviolta 2–3 miljoonaa euroa päivässä. Lakossa on 2 200 paperiliittolaista UPM:ssä.

Samaan aikaan kilpailijoiden tehtaat käyvät täysillä.

Työntekijöitä edustavan Paperiliiton mukaan kiistassa on kyse siitä, että UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ja toimitusjohtaja Jussi Pesonen yrittävät ideologisesti runnoa läpi liian radikaaleja huononnuksia työehtoihin.

Juttu kertoo yhdestä paradoksista: Omistajan valtaa painottava ideologi Nalle Wahlroos yhdessä toimitusjohtaja Jussi Pesosen kanssa eivät edusta omistajia. UPM:ltä puuttuu pääomistaja, jotka Stora Ensossa  ja Metsä Groupissa päättävät viime- tai ensikädessä.

Nyt UPM testaa kuinka taipumaton ja yhtenäinen tai kuinka härkäpäinen ja ehdoton on suomalainen ay-liike. Yksi asia on selvää: kalliiksi lakko on tullut jo kaikille osapuolille. Stora Enso ja Metsä Group seuraavat tilannetta hiljaa sivusta., näin artikkeli päättyy  

Tuo kuvitus kertoo asetelmasta: Herrat ovat päälle liimattuja paperitiikereitä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Kuka voittaa ja kuka häviää? Helppo vastaus, työntekijät ja työnantajat häviää. Lakkopomot voittas. Kunnes taas paperikoneet pilkotaan ja hakataan nauloina seiniin. Ja sitten kitistään kun meni kaikki, sitä se ahneus teettää molemmin puolin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa