Mikko Rönnholm

Hybridi Naantalissa voi olla töissä ja lomalla

pöllönklopin takaa Hybridi Naantali 20210215

Naantalin hybridi tuli mieleeni Pöllönklopin takana iltapäivällä:

Ensinnäkin Luonnon luoma erikoisuus yksinäinen mänty kalliokarilla ja vieressä mutta taaempana kulttuurihistoriallinen kirkkoluomus. Tai sitten toine pari; vuosisatoja seisonut kirkko ja kauempana sodanjälkeisen ajan synnyttämät energiatuotannon savut.

Ja sitten ajattelin, että sopiiko ilmaisu.
Erilaisista käyttövoimista on kysymys: Puu on fotosynteesin aikaansaama ja  kirkko on taas toisenlaisen näkymättömän voiman.
Ja toisessa parissa on tarkoituksena antaa ihmisille näkymätöntä uskon voimaa ja laitokset taas lisäävät ihmisten voimaa tehdä työtä.
No tästä auringon innostamasta pohdinta johti siihen, että piti tuota ahkerassa käytetyn hybridin määritelmä kaivaa esille:

Kysymys: Moni asia luonnehditaan nykyään hybridiksi. Mitä hybridi alun perin tarkoittaa?
Vastaus: Sana hybridi on biologian termi ja sen alkuperä on latinassa, jossa hybrida tai hibrida tarkoitti roomalaisen ja muuta alkuperää olevan lasta, tai vapaan ja orjan lasta. Biologiassa hybridi tarkoittaa kahden eri lajin risteymää, olipa kysymys eläimestä (esim. muuli) tai kasvista; kasveilla hybridit ovat varsin yleisiä. Yleiskieleen sana hybridi näyttää tulleen 1900-luvun loppuvuosina. Sanalla tarkoitetaan esimerkiksi eri käyttövoimien sekoitusta: hybridiautossa on sekä bensiini- tai dieselmoottori että sähkömoottori. Hybridisodassa ei käytetä pelkästään sotilaallisia keinoja, vaan hyödynnetään myös siviilielämän vaikutuskeinoja.
Vastaaja: Klaas Ruppel

No puolestaan tästä tuli mieleeni Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan Konsta Pylkkäsen ampuma pyymetso on yksi kuuluisimmista hybrideistä. Se on sellainen erikoishybridi, että se olisi hybridi jos sellainen olisi mutta  kun sellaista ei ole, vaikka sellainen kirjailijan mielikuvituksessa voisi olla niin  niin se on visio-hybridi.

  Naantalissa voi olla töissä ja lomalla , sellainen hybridi on Naantali

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa